Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενάντια στις διαθεσιμότητες/απολύσεις. Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία και για σήμερα και αύριο και στη συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτέμβρη.

Αύριο, Παρασκευή ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, το οποίο διαχειρίζεται το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Τον αγώνα των εργαζομένων στηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου.

Την πολιτική απολύσεων προσωπικού, υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ). Αναφερόμενο, ειδικότερα, στο ΤΕΙ Λάρισας, το ΕΚΛ επισημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, ουσιαστικά, στη νέα εκπαιδευτική χρονιά, αφού λείπει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών -δεν προσλήφθηκαν οι συμβασιούχοι- δεν υπάρχουν χρήματα για την πλήρη σίτιση των σπουδαστών και φυσικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τη στέγαση των χιλιάδων σπουδαστών, που αδυνατούν να νοικιάσουν διαμέρισμα και οι Εστίες καλύπτουν ένα μικρό αριθμό. Στο μεταξύ, κλειστό θα είναι το διήμερο 12 και 13 Σεπτέμβρη το ΤΕΙ Θεσσαλίας μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της διοίκησης.

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίστηκε και χτες η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ το ΠΑΜΑΚ και το ΤΕΙ, στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΘ, μέσα από γενική συνέλευση αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα με νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο. Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε στη συνέλευση των εργαζομένων, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γ. Παντής, από την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των δομών και υπηρεσιών προκύπτει ότι το Ιδρυμα χρειάζεται επιπλέον πάνω από 400 άτομα για να καλύψουν τις κενές εργασιακές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ