Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11647

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ανοίγει αύριο τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


ΣΕΛ.  9
Διακήρυξη του ΠΑΜΕ για τις διεκδικήσεις σε μισθούς, συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις

ΣΕΛ.  12

ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Μαζικά μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του κινήματος ενάντια σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις διαδικασίες του κινήματός τους, την προώθηση και στερέωση της κοινής δράσης γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.
  • Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή: Εχει αποδιοργανωθεί η ικανότητα σκέψης, η κριτική ικανότητα στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Γενικεύεται η μαθητεία. Η Παιδεία βγάζει μαζικά φθηνό εργατικό δυναμικό, χειραγωγημένο και υποταγμένο. Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις θα έρχονται απανωτές. Ο λαός να ανατρέψει αυτή την πορεία. Διεκδικούμε: Δωρεάν υποχρεωτική Παιδεία. 12χρονο σχολείο. Πτυχίο που δίνει την ειδίκευση. Οι εξετάσεις να είναι ενδοσχολικές. Να μη βάζουν και καθορίζουν συντελεστές βαρύτητας τα Πανεπιστήμια στις εισαγωγικές εξετάσεις.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΕΛ.  6   -   8

Αντεργατικά τα σενάρια

Μετά τη διαρροή του σχεδίου για κλείσιμο ή πτώχευση των ΛΑΡΚΟ - ΕΑΣ - ΕΛΒΟ και απολύσεις των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, προκειμένου να προχωρήσει στην παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, τώρα η κυβέρνηση διαρρέει νέο σχέδιο «εξυγίανσης», που ακούει στο «εύηχο» «plan b», και προβλέπει χαμηλότερες αποζημιώσεις για το προσωπικό που θα απολυθεί με τη λογική της «εθελουσίας εξόδου», ενώ για τη ΛΑΡΚΟ συζητούν για μείωση του προσωπικού ή, εναλλακτικά, για οριζόντια μείωση των αποδοχών για όλους. Παρά τις διαφορές τους, τα εναλλακτικά σενάρια και για την αμυντική βιομηχανία και για τη ΛΑΡΚΟ που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από κυβέρνηση και ΕΕ, οδηγούν σε συρρίκνωση των συγκεκριμένων βιομηχανιών, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα μισθών, δηλαδή τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και, βεβαίως, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Η αντίσταση σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση είναι υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων στις συγκεκριμένες βιομηχανίες αλλά ολόκληρου του κλάδου μετάλλου, όλων των εργαζομένων. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ την Κυριακή στη Λάρυμνα βρίσκεται σ' αυτή τη ρότα. Αυτός ο αγώνας χρειάζεται να συμβάλει στην πάλη για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των βιομηχανιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.



ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 16 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  15
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

ΣΕΛ.  3
Στην Αθήνα διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
  • Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην παραλία Λάρυμνας.
  • Στο συλλαλητήριο θα μετέχει και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

ΣΕΛ.  2
ΣΥΡΙΑ
Νέος γύρος ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ