Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11649

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι εξελίξεις που οδηγούν στο τσάκισμα του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος

ΣΕΛ.  12  -  13
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 12 μ. στην παραλία της Λάρυμνας

ΣΕΛ.  11

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ γονιών - εκπαιδευτικών - μαθητών

ΚΚΕ: Ο αγώνας μπορεί να έχει προοπτική αν στοχεύσει στην ικανοποίηση της ανάγκης για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, αν δεν εγκλωβιστεί στη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπερασπίζονται τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης της ΕΕ και του κεφαλαίου, ο οποίος γεννά και τα προβλήματα στην Παιδεία

Την τραγική κατάσταση των σχολείων με τις τεράστιες ελλείψεις συμπληρώνουν το νέο πιο ταξικό Λύκειο, οι διαθεσιμότητες και η κινητικότητα των εκπαιδευτικών, τα ολοήμερα σχολεία που είναι στον αέρα, η διαλυμένη Ειδική Αγωγή, οι συμβασιούχοι καθαριστές/στριες που είναι στην ανασφάλεια, οι εκατοντάδες μετεξεταστέοι μαθητές των καταργημένων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που περιμένουν ακόμα καθηγητές για να δώσουν προαγωγικές εξετάσεις. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας γονιών - εκπαιδευτικών - μαθητών για το λαϊκό δικαίωμα στην Εκπαίδευση, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που οξύνει τα προβλήματα των σχολείων και φορτώνει νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια.


ΣΕΛ.  2  -  3

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με επιτυχία άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη

Αύριο, Σάββατο, η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Με μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας ξεκίνησαν χτες βράδυ οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη». Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Σάββατο. Επίσης πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  6  -  7

Μέτρα προστασίας των ανέργων

Νέα δραματική αύξηση της ανεργίας καταγράφει και τον μήνα Ιούνη η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας το ποσοστό εκτινάχτηκε στο 27,9% από 24,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και 27,6% τον περασμένο Μάη. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιμένει να αναζητά απεγνωσμένα στοιχεία για να στηρίξει την προπαγάνδα της για δήθεν «θετικές τάσεις στην απασχόληση τους τελευταίους μήνες». Αλλά τα δικά τους στοιχεία, της ΕΛΣΤΑΤ, τη διαψεύδουν, αφού στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 174.709 νέοι άνεργοι μέσα σε ένα χρόνο. Ετσι, σε αντίθεση με την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί ανάσχεσης της ανεργίας αλλά και τις υποσχέσεις της για μέτρα αντιμετώπισής της, αποκαλύπτεται ότι η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με τα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων και επιδότησης του κεφαλαίου που αξιοποιούν την ανεργία για να προσφέρουν τζάμπα εργασία στους μεγαλοεπιχειρηματίες και προσωρινό μισθό πείνας σε άνεργους. Τα εκρηκτικά ποσοστά της ανεργίας επιβεβαιώνουν ότι το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα, δε συμβιβάζεται με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης τον οποίο υπηρετούν όλες οι προτάσεις διαχείρισης του συστήματος και της κρίσης του. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά μπορεί να διασφαλιστεί στο πλαίσιο μιας ριζικά διαφορετικής οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, που θα στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και τον κεντρικό σχεδιασμό. Απαιτείται τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εκατομμυρίων ανέργων και των οικογενειών τους.


ΠΕΡΑΜΑ
Δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Καταγγέλλουν την αντεργατική δημοτική αρχή

ΣΕΛ.  16
ΣΥΡΙΑ
Σε εξέλιξη το ιμπεριαλιστικό «παζάρι»

ΣΕΛ.  15
«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΙΚΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας

ΣΕΛ.  10
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ
Στα 1,4 εκατομμύρια οι άνεργοι τον Ιούνη

ΣΕΛ.  11
ΠΑΣΕΒΕ
Δράση για την κινητοποίηση της Δευτέρας

ΣΕΛ.  17
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανοιχτή επιστολή στους μαθητές

«Είσαι νέος, πάλεψε για το σχολείο και τη ζωή που ονειρεύεσαι. Κάνε τον αγώνα για το μέλλον δική σου υπόθεση!» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην ανοιχτή επιστολή της σε κάθε μαθητή και μαθήτρια.


ΣΕΛ.  2

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ