Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σαν σήμερα

1930 Μέσα σε ατμόσφαιρα αστυνομικής τρομοκρατίας, γίνεται στη Θεσσαλονίκη η δίκη για τη διάλυση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΚΟΕ και του καπνεργατικού σωματείου «Πρόοδος».

1948 Τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας μπαίνουν στις Φέρες του Εβρου.

1948 Εντοπίζεται το πτώμα του δολοφονημένου Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ, που είχε φτάσει στην Ελλάδα για να καταγράψει τα γεγονότα του Εμφυλίου.

1965 Είκοσι ένας Αμερικανοί σκοτώνονται, 103 τραυματίζονται και 15 αεροπλάνα καταστρέφονται από έκρηξη βόμβας στο αεροδρόμιο Μπιεν Χόα στο Νότιο Βιετνάμ.

1969 Το σοβιετικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Βενέρα 5» φτάνει στην Αφροδίτη και ο ειδικός θαλαμίσκος - εργαστήριο στέλνει τις πρώτες πληροφορίες στη Γη. Την επομένη, φθάνει το επίσης σοβιετικό «Βενέρα 6», του οποίου ο θαλαμίσκος προσεδαφίζεται.

1979 Υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων φοιτητών της Παντείου, το Εφετείο Αθηνών αθωώνει τον πρύτανη της σχολής, Κ. Δεσποτόπουλο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για άρνηση όρκου. Καθηγητής της Φιλοσοφίας του Δικαίου, ο Κ. Δεσποτόπουλος είχε αρνηθεί να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο, προτείνοντας αντ' αυτού να διαβεβαιώσει επί τω λόγω της τιμής του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ