Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11549

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Τάζουν ανάπτυξη για το κεφάλαιο με εργάτες σε γαλέρες

ΣΕΛ.  7
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διεύρυνση της φοροληστείας

ΣΕΛ.  18

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΦΑΓΗΣ ΜΙΣΘΩΝ υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

  • ΚΚΕ: Να δυναμώσει η γραμμή της ταξικής πάλης και όχι της κοινωνικής συναίνεσης. Να απαλλαγούν οι εργάτες από τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν πρέπει να αποδεχθούν ως τετελεσμένους τους νόμους, τα σχέδια του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας. Ολοι για έναν και ένας για όλους για να διεκδικήσουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν.
  • Στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 23 Μάη για τις Συμβάσεις.
  • «Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» νομιμοποίησης και αποδοχής των αντεργατικών ανατροπών, επικυρώνοντας τη σφαγή των μισθών, υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ και τον ΣΕΤΕ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον ΣΕΒ που δεν υπέγραψε, να προβάλλει τις δικές του αντεργατικές απαιτήσεις.
  • Είναι στο χέρι των εργαζομένων να δώσουν απάντηση σε αυτό το καθεστώς σύγχρονης δουλείας, που θέλουν να επιβάλλουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Να απαντήσουν με οργάνωση, αλληλεγγύη και δυνάμωμα της ταξικής πάλης κατά κλάδο, εργοστάσιο, τόπο δουλειάς.
  • Εδώ και τώρα πρέπει να γίνει καθολικό αίτημά τους η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες τους.

ΣΕΛ.  12  -  13

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
«Κάτω τα χέρια από την απεργία»

«Την πολιτική τους να βάλουμε σε αργία, κάτω τα χέρια από την απεργία», βροντοφώναξαν χτες το πρωί απεργοί από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Υγείας - Πρόνοιας, των ΟΤΑ και συνολικότερα του Δημοσίου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και συμμετείχαν στη χτεσινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.


ΣΕΛ.  15

Είναι με το κεφάλαιο

Με την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν κρύβονται οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων. Ηδη έχει νομοθετηθεί από την κυβέρνηση η μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ δρομολογείται ακόμη μεγαλύτερο τσάκισμα μέσω του καθορισμού του κατώτατου μισθού από την εκάστοτε αστική κυβέρνηση, με κριτήριο τις απαιτήσεις των μονοπωλίων για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδιώκουν την κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την αντικατάστασή τους με επιχειρησιακές και ατομικές Συμβάσεις, για ακόμα πιο χαμηλά μεροκάματα και μισθούς, στα κατώτατα όρια. Οι καπιταλιστές δε θέλουν Συλλογικές Συμβάσεις, συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικάτα. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποδέχεται πλήρως την αντεργατική νομιμότητα. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες εκείνων των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας. Κρύβουν από τους εργαζόμενους ότι η όποια ανάκαμψη θα στηριχτεί πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα τους. Τους κοροϊδεύουν με υποσχέσεις περί «υγιούς επιχειρηματικότητας» που θα σεβαστεί τη νομιμότητα, τη στιγμή που αυτή η νομιμότητα είναι βαθιά αντεργατική. Τώρα οργάνωση και πάλη για Συμβάσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.


Στη Θεσσαλονίκη αύριο Πέμπτη ο Δ. Κουτσούμπας

Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αύριο, Πέμπτη 16 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ., από το Σιντριβάνι, το Βαρδάρη και το Λιμάνι.



Τελευταίος αποχαιρετισμός στον σ. Κ. Λιαπάτη

ΣΕΛ.  9
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις τρεις διαδηλώτριες

ΣΕΛ.  17
Σήμερα η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ

ΣΕΛ.  15
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Γόνιμος διάλογος με τους φορείς

ΣΕΛ.  10  -  11
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ «ΤΡΙΤΣΗ»
Εκδήλωση το Σάββατο 18 Μάη

ΣΕΛ.  15
ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Απολύσεις ναυτεργατών και ταλαιπωρία επιβατών

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ