Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήρια στις 23 Μάη για την υπεράσπιση των Συμβάσεων

Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου ρίχνεται με όλες τις δυνάμεις της στη μάχη. Ανακοίνωση από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Εντείνονται οι προετοιμασίες από τα Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 23 Μάη, που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, για την υπεράσπιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών Συμβάσεων. Υπενθυμίζεται ότι η μετενέργεια της ΕΓΣΣΕ και 42 κλαδικών ΣΣΕ, λήγει στις 14 Μάη, με συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι να δεχτούν την πίεση της εργοδοσίας για ακόμη μεγαλύτερη μείωση μισθών, πέρα από τις αλυσιδωτές συνέπειες που δημιούργησε για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας η μείωση 22% και 32% στον κατώτατο μισθό που επιβλήθηκε από το Φλεβάρη του 2012 με τη σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.

Προχτές το βράδυ, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, πραγματοποίησε σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή σωματείων, συνδικάτων και πρωτοπόρων εργατών, με θέμα την οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των συμβάσεων. Σταθμός σε αυτήν την πορεία κρίθηκε το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στις 23 Μάη. Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να σπάσει ο φόβος και η ανοχή, που κυριαρχούν σε μια σημαντική μερίδα εργαζομένων. «Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση», υπογράμμισε ο Γ. Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μιλώντας στη σύσκεψη. Και πρόσθεσε: «Να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να σπάσει ο φόβος, να γίνεται συνείδηση βήμα - βήμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή στη βαρβαρότητα».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θετικά παραδείγματα του κλάδου, όπως για παράδειγμα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα στην SOFTEX. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να γίνει συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς, είτε με συσκέψεις, είτε με συνελεύσεις, είτε με δουλειά εργάτη τον εργάτη, με ιεράρχηση και σχέδιο. Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για την ανάγκη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του κλάδου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης. Ως πρώτη προτεραιότητα, στη σύσκεψη συζητήθηκε η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗΣ, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον ... Αύγουστο του 2011 και οι οποίοι είναι κυριολεκτικά σε άθλια κατάσταση.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 23 Μάη και υπογραμμίζει την ανάγκη «να μην παραιτηθούν από τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρουν τη ζωή τους, το μέλλον τους στα χέρια τους για να μη ζήσουμε σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς. Να δυναμώσει η οργάνωσή τους σε κάθε τόπο δουλειάς. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ολους όσοι κλαψουρίζουν περί ενότητας και την ίδια στιγμή σκύβουν το κεφάλι μπροστά στα αφεντικά και στην πολιτική της ΕΕ. Να χτίσουν την ενότητά τους στις στέρεες βάσεις της ταξικής ενότητας, με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ