Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεκινούν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανάγκη» οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν τα Μαθητικά Φεστιβάλ. Το επόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απρίλη προγραμματίζονται μία σειρά Φεστιβάλ στην Αττική και σε άλλες 40 περιοχές της χώρας.

Από αύριο Φεστιβάλ γίνονται στην Κατερίνη, την Τριανδρία, το Ηράκλειο και τη Χαλκίδα.

Στην Κατερίνη

Τα μέλη της ΚΝΕ στην Πιερία προετοίμασαν με μεράκι το Μαθητικό Φεστιβάλ που γίνεται σήμερα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στον Πεζόδρομο της Κατερίνης. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιέχει αθλητικές και χορευτικές επιδείξεις, ομιλίες, παιχνίδια, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα της πόλης κ.ά. Το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις της ΚΝΕ συζήτησαν με δεκάδες μαθητές και νέους για την πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ. Προηγήθηκε πλούσια προφεστιβαλική περίοδος με εκδηλώσεις, συσκέψεις και συζητήσεις του μαθητόκοσμου.

Τουρνουά σε Τριανδρία και Γιαννιτσά

Συνεχίζεται σήμερα στο γηπεδάκι Τριανδρίας, το τουρνουά ποδοσφαίρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, που διοργανώθηκε ενόψει του Μαθητικού Φεστιβάλ που θα γίνει στις 26 Απρίλη στο πάρκο έξω από το πολιτιστικό κέντρο Τούμπας.

Σήμερα, παίζουν οι 8 ομάδες που συμμετέχουν στο δεύτερο όμιλο. Ο τελικός ανάμεσα στους νικητές του πρώτου και του δεύτερου ομίλου θα γίνει την Παρασκευή 26/4 και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μαθητικού Φεστιβάλ θα γίνουν οι βραβεύσεις όσων συμμετείχαν στην αθλητική διοργάνωση. Η συμμετοχή των μαθητών ανέδειξε ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα που στερείται από τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών και εξαιτίας της έλλειψης δωρεάν ελεύθερων χώρων άθλησης, έλλειψης ελεύθερου χρόνου και εξαιτίας της εμπορευματοποίησής του.

Σήμερα επίσης, προγραμματίζεται και τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στο 4ο - 5ο Λύκειο Καλαμαριάς και η συμμετοχή αναμένεται μεγάλη.

Επίσης, μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, στα Γιαννιτσά, διοργανώνουν οι μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ. Πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στα γηπεδάκια των Ακαδημιών στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών. Θα συμμετέχει ο Σάββας Κωφίδης, προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Εθνικής.

Στο Ηράκλειο

Με τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ξεκινά σήμερα στις 2 το μεσημέρι το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Ηράκλειο Κρήτης. Αύριο Κυριακή, προγραμματίζονται συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα, γκράφιτι, βιντεοπροβολές, παιχνίδια ερωτήσεων και έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθούν στο πάρκο Γεωργιάδη.

Την άλλη βδομάδα

Ανάμεσα στο πλήθος των Φεστιβάλ που προγραμματίζονται την επόμενη βδομάδα στην Αττική είναι σε: Πειραιά, Περιστέρι, Καισαριανή, Σεπόλια, Μενίδι, Λαύριο, Νέα Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Καλλιθέα, Μπραχάμι, Κοκκινιά, Γκράβα, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Πέραμα, Ελευσίνα, Γέρακα.

Σε άλλες πόλεις:

Παρασκευή 26 Απρίλη: Κεντροανατολική Θεσσαλονίκη (πολιτιστικό κέντρο Τούμπας), Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης (πλατεία).

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Απρίλη: Γιάννενα (πάρκο Λιθαρίτσα), Αρτα (πλατεία Σκουφά).

Σάββατο 27 Απρίλη: Θέρμη Θεσσαλονίκης (πεζόδρομος), Σέρρες (πλατεία Ελευθερίας), Βέροια (πάρκο Ελιάς), Κιλκίς (πεζόδρομος), Γιαννιτσά (Πολύκεντρο), Λάρισα («Φρούριο», Πλατεία Λαμπρούλη), Βόλος (παραλία, εξω από το Θόλο), Τρίκαλα (πλατεία Ρήγα Φεραίου), Καρδίτσα («Πασίλυπο»), Κέρκυρα (Πάνω Πλατεία).

Κυριακή 28 Απρίλη: Πολύγυρος (πλατεία Δημαρχείου).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλώνεται σε όλη τη χώρα το «ταξίδι» των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2022-06-16 00:00:00.0)
Πλήθος νέων Μαθητικών Φεστιβάλ τις επόμενες μέρες(2018-04-26 00:00:00.0)
Δεκάδες μαθητικές γιορτές τις επόμενες μέρες(2017-04-27 00:00:00.0)
Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις αρχές Απρίλη(2014-03-23 00:00:00.0)
Ξεκινούν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2013-04-20 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις(2012-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ