Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απλώνεται σε όλη τη χώρα το «ταξίδι» των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στο Πάρκο Τρίτση
Στο Πάρκο Τρίτση
Με σύνθημα «Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται... Είμαι κάθε φορά το μέλλον!», με πολύμορφο πρόγραμμα και με πλατιά συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ τις προηγούμενες μέρες.

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Λαύριο στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων, το Φεστιβάλ άνοιξε με συζήτηση - ομιλία για τον πόλεμο, συνεχίστηκε με παρουσίαση σχετικά με τα fake news και τη σκυτάλη πήρε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συναυλίες από μαθητικό συγκρότημα και από τον Δημήτρη Κωβαίο. Ξεχωριστή θέση είχαν η κεντρική έκθεση με θέμα «Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία» αλλά και η έκθεση μαθητών: «Πρόσφυγες: Τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου», που αποτέλεσαν αφορμή για συζήτηση σχετικά με τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Στο Πάρκο Τρίτση βρέθηκαν μαθητές από τους δήμους Αγίων Αναργύρων, Καματερού και του Ιλίου για να διασκεδάσουν, να συζητήσουν, να γνωρίσουν την ΚΝΕ. Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ περιλάμβανε μεταξύ άλλων παρουσίαση εργασίας με θέμα «Τα σάπια πρότυπα ηρώων του καπιταλισμού VS οι ήρωές μας, οι πραγματικοί αγωνιστές σήμερα», ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια υπέροχη συναυλία από τα συγκροτήματα Demon fox και Loose straps.

Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα
Στο Μπραχάμι, στο πάρκο Ασυρμάτου, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ με μεράκι και ιδιαίτερο ενθουσιασμό έστησαν διάφορα στέκια και γωνιές, που κάλυπταν πλήθος ενδιαφερόντων, όπως το Στέκι «Τα ΕΠΑΛ "αλλιώς"». Το πρόγραμμα περιλάμβανε συζήτηση γύρω από ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές και τη νεολαία σήμερα, μέσα από την οποία τονίστηκε η αναγκαιότητα οι αγώνες να συνεχιστούν μέσα και έξω από τα σχολεία ενάντια στον πόλεμο, για το δικαίωμα των μαθητών στην ολόπλευρη μόρφωση αλλά και συνολικά για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στον χώρο λειτούργησαν δυο εκθέσεις, ενώ μεγάλη επιτυχία είχε το Τουρνουά Σκάκι. Με δημιουργικότητα αξιοποιήθηκε και ο χώρος που υπήρχε για graffiti, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα στολίστηκε και με αντιπολεμικά συνθήματα. Οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ συνεχίστηκαν με συναυλία και πολλή μουσική.

Με πρόγραμμα που περιλάμβανε παιχνίδι, συζητήσεις, ξεναγήσεις, θεατρικό και τραγούδι έγινε το Μαθητικό Φεστιβάλ στα Γιάννενα, στο παραλίμνιο πάρκο στο Μώλο. Εκθέσεις, χώρος των ΕΠΑΛ, γωνιά ενημέρωσης για τη φετινή αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ, χώρος πινγκ πονγκ λειτουργούσαν στον χώρο. Το θεατρικό της ΚΝΕ με το περιεχόμενό του έδωσε «γροθιά» στον ρατσισμό και τον φασισμό, ανέδειξε την αλληλεγγύη και τη φιλία ανάμεσα στους μαθητές όποια κι αν είναι η καταγωγή τους. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η βράβευση των καλύτερων μαθητών που ξεχώρισαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου που είχε προηγηθεί. Το πρόγραμμα έκλεισε με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, τον «Κ» και τους «Πασπαρτού».

Στο Λαύριο
Στο Λαύριο
Με μεγάλη συμμετοχή έγινε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Με ενδιαφέρον μαθητές από δεκάδες σχολεία παρακολούθησαν τη συζήτηση για τον αθλητισμό με παρεμβάσεις από την Μαρίνα Μουράτη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και την πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ποδηλασία, Αντα Χατζηγεωργίου, η οποία ανέδειξε τόσο τις ελλείψεις χώρων όσο και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με αυτό που αγαπάνε στον αθλητισμό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης αφιέρωμα από μαθήτριες για 10 επαναστάτριες γυναίκες, αντιπολεμική δράση μαθητών που ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του πολέμου, stand up από τον Σπήλιο Φλώρο, ενώ η βραδιά έκλεισε με αντιπολεμική συναυλία από μαθητικό συγκρότημα και ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα «Ελεύθεροι και ωραίοι» από μαθητές του Μουσικού Λυκείου Ηρακλείου.

Οι επόμενοι σταθμοί
  • Σήμερα Πέμπτη:

Χαριλάου, στην πλατεία, στις 7 μ.μ.

Καλαμαριά, στον πεζόδρομο, στις 7 μ.μ.

Κιλκίς, στο πάρκο Κήπου, στις 7 μ.μ.

Νάουσα, στο πάρκο, στις 7 μ.μ.

Εύοσμος, στην πλατεία, στις 7 μ.μ.

  • Αύριο Παρασκευή:

Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 8 μ.μ.

Στο Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο
Λευκός Πύργος, στις 7 μ.μ.

Θέρμη, στην πλατεία, στις 7 μ.μ.

Καλαμάτα, στο λιμάνι, στις 8 μ.μ.

Βόλος, στην παραλία, στις 8 μ.μ.

Εύοσμος, στην πλατεία, στις 7 μ.μ. για δεύτερη μέρα

  • Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Ρόδο. Αύριο στην πλατεία Κύπρου, στις 7.30 μ.μ. και το Σάββατο στις 7 μ.μ. στα ανοιχτά γηπεδάκια Κολοσσού (γήπεδο Διαγόρα).
  • Σάββατο 18 Ιούνη:

Μυτιλήνη, στο πάρκο Χατζηδήμου, στις 7 μ.μ.

Καρλόβασι Σάμου, στην πλατεία, στις 7 μ.μ.

  • Κυριακή 19 Ιούνη:

Στην Ιεράπετρα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οργανώνονται τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ με τίτλο «Ο αθλητισμός ανάγκη της νεολαίας και όχι πολυτέλεια» αύριο Παρασκευή και το Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ