Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αύριο βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα

Με συγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο πόδι βρίσκονται τα σωματεία και οι οργανώσεις των συνταξιούχων καθώς αύριο Παρασκευή, 19 Απρίλη, πραγματοποιείται το Πανελλαδικό τους Συλλαλητήριο, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕΟΑΕΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τον αγώνα τους οι συνταξιούχοι απαιτούν: την αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών τους συντάξεων, των δώρων και των επιδομάτων. Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Δημόσια Υγεία. Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας, όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων.

Ηδη, όλο το προηγούμενο διάστημα, τα σωματεία των συνταξιούχων τόσο στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης των συνταξιούχων για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Προχώρησαν σε συνελεύσεις και συσκέψεις, σε παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, στις εφορίες, στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και αλλού.

Οι προσυγκεντρώσεις για το αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων έχουν οριστεί στις 11 π.μ. στα παρακάτω σημεία:

Ομόνοια: Τα πούλμαν από την επαρχία (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Καβάλα, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα).

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης: Οι συνταξιούχοι από ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, Πειραιά, Νίκαια, Ελευσίνα, Δημόσιο, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Επισιτισμό, Ν. Πέραμο, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ.

Σύνταγμα: Οι συνταξιούχοι από Γλυφάδα, Καλλιθέα, Υμηττό, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριο.

Κάνιγγος: Οι συνταξιούχοι από Αγ. Παρασκευή, Αθήνα, Αιγάλεω, Α. Λιόσια, Ιλιον, Λαύριο, Λούτσα, Σαλαμίνα, Μαρούσι, Μενίδι, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι.

Πούλμαν

Τέλος, για τη συμμετοχή των συνταξιούχων στην κινητοποίηση δρομολογούνται πούλμαν από πολλές πόλεις της χώρας και συγκεκριμένα μεταξύ αυτών: Από Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσουν σήμερα, Πέμπτη, στις 12 τα μεσάνυχτα, από το Αγαλμα Βενιζέλου.

Από Λάρισα, θα αναχωρήσουν στις 6 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο.

Από Αμφισσα, θα αναχωρήσουν στις 7 π.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παιδική χαρά) και από την Ιτέα, στις 7.30 π.μ., από τα ΚΤΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ