Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η πορεία ολοκλήρωσης της προσυνεδριακής διαδικασίας στα όργανα και τις ΟΒ της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία, οι συσκέψεις και οι εκδηλώσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα με τις Θέσεις της ΚΕ, αναδεικνύουν τα εξής: Επιβεβαιώθηκε και μέσα από όλη αυτή τη δουλειά η ωρίμανση της ΚΝΕ. Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν δεδομένη. Η συζήτηση στις ΟΒ με την απόφαση του 18ου Συνεδρίου για το σοσιαλισμό, τα μαθήματα για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος, η κουβέντα με την Απόφαση της ΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα, οι ιστορικοί περίπατοι, η συζήτηση στα όργανα με βασικά άρθρα της ΚΟΜΕΠ, η διάταξη δυνάμεων σε χώρους που από καιρό έπρεπε να ιεραρχούμε στην πράξη και όχι στα λόγια, βοήθησε ένα σημαντικό κομμάτι του δυναμικού μας να αντιμετωπίσει τις Θέσεις της ΚΕ με σεβασμό, να στηρίξει τεκμηριωμένα το νέο σχέδιο Προγράμματος.

Παρ' όλα αυτά προκύπτει η ανάγκη για βαθύτερη αφομοίωση βασικών σημείων όπως: Επαναστατική κατάσταση, ο πόλεμος και η στάση μας, πλευρές που αφορούν την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, για τη λαϊκή συμμαχία.

Οσο αυτά θα λύνονται παρακάτω, κύρια στις ΟΒ, με τη συμβολή του Κόμματος, τόσο και η συμφωνία θα μετουσιώνεται σε δράση και αντοχή, πράγμα το οποίο είναι το ζητούμενο.

Πιο συγκεκριμένα. Από τις τοποθετήσεις στις ΟΒ βγήκε ότι πρέπει να κάνουμε πλατύ άνοιγμα. Σωστό. Αλλά πλατύ άνοιγμα με τι περιεχόμενο; Τι δείχνει η ίδια η πείρα;

Η οργάνωση όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να συνδυάσει τα εξής: Πλούσια εσωοργανωτική συζήτηση με τις Θέσεις της ΚΕ, άνοιγμα μέσα από συσκέψεις και εκδηλώσεις της πολιτικής μας πρότασης, απεργίες και κινητοποιήσεις μέσα σε συνθήκες όξυνσης του αντικομμουνισμού και της καταστολής με συλλήψεις στελεχών και μελών μας, αυξημένης επίθεσης στο Κόμμα και τη στρατηγική του.

Σ' αυτήν την προσπάθεια για πρώτη φορά ανοίξαμε, με πολλές αδυναμίες, αλλά η αρχή έγινε, οργανωμένα στους νέους που υποφέρουν, ζητήματα «δύσκολα», όπως για τον πόλεμο και τη στάση μας, για την επαναστατική κατάσταση.

Το αποτέλεσμα ήταν από όλη αυτήν τη τετράμηνη δουλειά να μετρήσουμε βήματα στη συσπείρωση και την ισχυροποίηση των δυνάμεών μας με ταυτόχρονη αύξηση των ρυθμών στρατολογίας.

Το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι πως μόνο με μια τέτοια δουλειά, στον άξονα προώθησης της στρατηγικής μας, που μέσα από την πείρα θα εντοπίζουμε τις υποκειμενικές μας αδυναμίες και τι χρειάζεται να διορθώσουμε ώστε να γίνουμε πιο ικανοί, μπορούμε να μετρήσουμε βήματα και μάλιστα σε πιο δύσκολες συνθήκες απ' ό,τι παλιότερα, στην κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση των συντρόφων και στην ανάπτυξή μας σε μια σειρά χώρους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβαθμισμένα καθήκοντα, νέες επαναστατικές προκλήσεις(2021-03-25 00:00:00.0)
Πείρα από την ιδεολογική δουλειά, ως στοιχείο της καθημερινής δράσης της Οργάνωσης(2021-03-20 00:00:00.0)
Συμπεράσματα από μια «μικρή και επαρχιακή» Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ(2021-03-19 00:00:00.0)
Η δουλειά με τη στρατηγική μας να μπει στο επίκεντρο της καθοδηγητικής μας προσπάθειας(2021-02-20 00:00:00.0)
Κάποιες σκέψεις για τη δουλειά μας στη νεολαία(2017-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ