Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πόλεμος» με θύμα τα δικαιώματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας κανα-δυο φορές τη βδομάδα κηρύττουν τον «πόλεμο» στην ανεργία και παράλληλα δε χάνουν ευκαιρία να διαλαλούν πως στη «μάχη» αυτή έχουν σύμμαχο τις επιχειρήσεις. Ετσι, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, εξέφρασε προχτές την ικανοποίησή του και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην επιχείρηση «Παπαστράτος», μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρό της, για το πρόγραμμα κατάρτισης που σχεδιάζει.

Το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο» προσφέρει «δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση» και απευθύνεται σε 1.000 άτομα, «ανέργους ή και εργαζομένους ή αυτοαπασχολούμενους που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις». Μάλιστα, με έμφαση το υπουργείο Εργασίας σημειώνει πως «το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ίδιους πόρους της επιχείρησης, χωρίς να ενταχθεί σε κάποιο κοινοτικό ή δημόσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης».

Κυβέρνηση και επιχειρήσεις βρίσκονται πραγματικά στο ίδιο μετερίζι, απέναντί τους όμως δεν έχουν την ανεργία αλλά τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. «Προετοιμάζουν» εργαζόμενους και άνεργους μέσα από προγράμματα κατάρτισης, επανακατάρτισης και διά βίου μάθησης ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των μονοπωλίων. Και παράλληλα τους υπόσχονται το «αύριο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στο οποίο ακόμα και στοιχειώδεις κατακτήσεις θα μοιάζουν μακρινό παρελθόν. Οσο για τους «ίδιους πόρους» με τους οποίους η επιχείρηση θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν από ποιανού τη δουλειά παράγονται και, καθώς βλέπουν τη ζωή τους συνεχώς να χειροτερεύει, μάλλον βλέπουν και από ποια τσέπη λείπουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ