Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΦΤΙΑΣΙΔΩΝΕΤΑΙ

Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ: «Η παραγωγή στα εργοστάσια της Ευρωζώνης περιορίστηκε τον Μάρτιο με τον πιο γρήγορο ρυθμό κατ' έτος (...) δημιουργώντας μια απογοητευτική εικόνα που προϊδεάζει για συνέχιση της ύφεσης στο τέταρτο τρίμηνο» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η «ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»: «Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εκφράσει τον προβληματισμό της Κουμουνδούρου για "διολίσθηση της Ευρώπης προς ένα μοντέλο κινέζικου καπιταλισμού", δηλαδή ένα ολοκληρωτικό μοντέλο με ηγεμονία της Γερμανίας» (στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: «Στα χρόνια της ανάπτυξης δημιουργήθηκαν 303.824 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, ενώ χάθηκαν στα δυόμιση πρώτα χρόνια της ύφεσης 309.194 θέσεις εργασίας» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ: «Εκτιμώντας πως εντός του 2013 ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τους 2 εκατ., ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης χαρακτήρισε ως "αναγκαίο όσο ποτέ" τον συντονισμό των Αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΟΡΑΜΑ: «Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ έθεσε σήμερα ως στόχο να εξαλειφθεί η "ακραία φτώχεια" στον πλανήτη ως το 2030 (...) "Ενας κόσμος απαλλαγμένος από την φτώχεια και από τον οικονομικό αποκλεισμό είναι στο χέρι μας" είπε ο Κιμ (...) ώστε να πέσει το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΞΑΓΩΓΗ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: «Ο Ομιλος Goody's - Everest προχώρησε στην υπογραφή συμφώνου με την εταιρεία λιβυκών συμφερόντων Tasty Franchise Ltd για την ανάπτυξη των αλυσίδων Goody's και Flocafe στη Λιβύη (...) Το σχέδιο εξωστρέφειας που υλοποιεί με συνέπεια ο Ομιλος Εστίασης Goody's - Everest περιλαμβάνει συμφωνίες για την ανάπτυξη των σημάτων του σε Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη λειτουργία περισσοτέρων από 20 καταστημάτων σε Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ: «Κέρδη-ρεκόρ εμφάνισε έπειτα από... πέντε ολόκληρα χρόνια ζημιών η αμερικανική στεγαστική τράπεζα Fannie Mae. Η τράπεζα, η οποία μαζί με την Freddie Mac τελούν υπό κρατικό έλεγχο, είχε καταρρεύσει έπειτα από το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον διέσωσε την χρεοκοπημένη Fannie Mae χορηγώντας της βοήθεια 59 δισ. δολαρίων (...) Την Τρίτη η τράπεζα ανακοίνωσε για το 2012 πρωτοφανή κέρδη ύψους 17,2 δισ. δολαρίων» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ