Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Βόλο το Σάββατο

Στις 10 π.μ. συγκέντρωση στην Ομόνοια και συναυλία στο Σύνταγμα. Στις 11 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο

Από την απεργία των μεταλλεργατών στις 28 Μάρτη
Από την απεργία των μεταλλεργατών στις 28 Μάρτη
Παναττικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Μέταλλο, διοργανώνει το Σάββατο 6 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα. Με αυτόν τον τρόπο η Συντονιστική, συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα των μεταλλεργατών ενάντια στην άγρια αντεργατική πολιτική, που οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο στη διάλυση και τους εργαζομένους στην ανεργία ή σε μισθούς πείνας. Η κινητοποίηση αποτελεί το επόμενο βήμα μετά την πρόσφατη πανελλαδική απεργία των εργατών του Μετάλλου.

Στην ανακοίνωση η Συντονιστική τονίζει:

«Ολοι μια γροθιά για να ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα. Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ... Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Στο Βόλο

Κινητοποίηση θα γίνει το Σάββατο 6 Απρίλη και στο Βόλο, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στις 11 π.μ. Στην κινητοποίηση καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» που στη σχετική ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Δίνουμε συνέχεια στη δράση μας μετά την απεργία της 28 Μάρτη. Επιμένουμε στην πάλη για τα δικαιώματά μας. Αφήστε στην άκρη τους εργοδοτικούς - απεργοσπάστες συνδικαλιστές. Είναι η φωνή των βιομηχάνων μέσα στο εργατικό κίνημα! Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (...) Να συγκροτήσουμε δύναμη ενιαίας υπεράσπισης κάθε απλήρωτου Μεταλλεργάτη, κάθε ανέργου Μεταλλεργάτη. Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων Μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη. Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις ενάντια στο Συνδικάτο από τους εργοδότες. Να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, να ορθώσουμε τοίχος στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις. Ενιαία να απαντήσουμε στη φοροεπιδρομή, στην αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, Παιδείας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική των Σωματείων και Συνδικάτων του Μετάλλου καλεί όλους τους Μεταλλεργάτες στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ του Μάνεση, στον ΚΙΟΛΕΪΔΗ, στη ΜΕΤΚΑ, στην ΑΓΕΤ, στη ΣΟΒΕΛ, στις βιοτεχνίες, τους εργολαβικούς Μεταλλεργάτες σε αντεπίθεση! (...)

Καλούμε όλους τους Μεταλλεργάτες, ανεξάρτητα από την ειδικότητα, το εργοστάσιο, τον εργασιακό χώρο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να συσπειρωθούν στο πλευρό των δυνάμεων που θα μπουν μπροστά για να υλοποιηθεί το ενιαίο πανελλαδικό μέτωπο των Μεταλλεργατών. Ολοι μια γροθιά για ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα. Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ