Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΑ
Σχέδιο δράσης για να δυναμώσει η πρωτοπορία στον κλάδο

Με σχεδιασμένη και οργανωμένη δουλειά, στα ναυπηγεία, στην αμυντική βιομηχανία, στα χαλυβουργεία, τα εργοστάσια, με συζήτηση και δουλειά εργάτη τον εργάτη, ο κλάδος του μετάλλου, που αντικειμενικά είναι στρατηγικής σημασίας για τα λαϊκά συμφέροντα και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή», που θα υπηρετήσει την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Ο κλάδος μέσα από τον οποίο μπορεί να αναδειχτεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που φωτίζει το ΚΚΕ, ο οποίος είναι υποταγμένος στην υπηρεσία των συμφερόντων της εργατικής τάξης, για τη λαϊκή ευημερία.

Αυτά τα καθήκοντα που οι κομμουνιστές μεταλλεργάτες καλούνται να τα βάλουν στην ημερήσια διάταξη της πάλης του κλάδου μέσα από την πρωτοπόρα δράση τους, συζητήθηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη των Κομματικών Οργανώσεων Μετάλλου που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βιομηχανίας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη μετρήθηκαν τα θετικά βήματα που καταγράφονται στην αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων, συγκεκριμένα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Αυτό αποτυπώθηκε και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν στα ναυπηγεία και στη πανελλαδική απεργία στο Μέταλλο.

Οπως ανέφερε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ο Δημήτρης Κυπραίος αυτά τα θετικά βήματα που δείχνουν ότι γίνεται μια πιο σχεδιασμένη δουλειά στον κλάδο, αναδεικνύουν και τις δυνατότητες, ότι «μπορεί να διαμορφωθεί ένα πρωτοπόρο κομμάτι στον κλάδο». Βέβαια όπως ανέφερε: «Πέρα από τα όποια θετικά αποτελέσματα, δεν έχει αλλάξει μαζικά η κατάσταση στους εργαζόμενους», όπως φαίνεται από τη μη συμμετοχή μεγάλων εργοστασίων (ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΣΑ, κά) στις κινητοποιήσεις, που οφείλεται στην απογοήτευση που καλλιεργείται στους εργαζόμενους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην τρομοκρατία από την εργοδοσία, «αλλά και στις δικές μας ελλείψεις».

Ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε έφερε την μέχρι τώρα σημαντική πείρα. Εγιναν εξορμήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο με αφορμή την τελευταία απεργία, γίνονται συχνές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στις πύλες των ναυπηγείων. Στη «Χαλυβουργική» η ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση που γίνεται με την πρόταση του Κόμματος έχει αποτέλεσμα να γίνονται εξορμήσεις μέσα στο εργοστάσιο με το «Ρ» και συνεχώς δίνονται όλο και περισσότερα φύλλα. Εκτιμήθηκε ότι οι ελιγμοί από την πλευρά των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως για παράδειγμα η τελευταία πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΜ, δείχνει ότι πιέζονται από αυτή την δράση, και ότι συντελούνται θετικές διεργασίες στους εργαζόμενους που πρέπει να ενισχυθούν με ένταση της ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης. Προέκυψε ότι απαιτείται πιο στοχοπροσηλωμένη δουλειά στα μεγάλα εργοστάσια και θα ληφθούν γι' αυτό μέτρα με συγκεκριμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ