Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους εργαζόμενους της ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ

«Παγίδα για τους εργαζόμενους», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων την πρόταση που κατέθεσε η εργοδοσία της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» προς τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα τους καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Η εταιρεία, εδώ και καιρό, επιδιώκει να χτυπήσει τους μισθούς των εργαζομένων, κάτι που δεν έχει καταφέρει εξαιτίας της άμεσης συλλογικής απάντησης των εργαζομένων, μαζί με το Σωματείο τους. Πρόσφατα, επιχείρησε «ρελάνς» καλώντας τους εργαζόμενους να αντικαταστήσουν ένα μέρος του μισθού τους με κουπόνια Super-Market.

«Κανένας συνάδελφος να μην υπογράψει τέτοιου είδους Συμβάσεις», σημειώνει η Πανελλαδική Ενωση καθώς σημειώνει, ότι η εταιρεία ζητά ατομικές συμβάσεις με τον καθένα ξεχωριστά: «Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα υπογραφεί ατομική σύμβαση ξεχνάμε την όποια συλλογική διαπραγμάτευση. Ακόμα και αν υπογραφεί αργότερα κλαδική ΣΣΕ ή Επιχειρησιακή, δε θα αφορά όσους έχουν υπογράψει ατομική». Αυτό σημαίνει ότι «χάνονται όλα τα θεσμικά αιτήματα που έχει η Κλαδική Σύμβαση όπως παραπάνω άδειες, επιδόματα, σύνθεση μηχανών, ωράριο, γάλατα, φόρμες κλπ». Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι «σε άλλα εργοστάσια του κλάδου όπου εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο, μετά από μικρό διάστημα τα κουπόνια κόπηκαν και τους έμεινε η μείωση».

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι «ο τρόπος που γίνεται η προσπάθεια να πείσει τους εργαζόμενους είναι τέτοιος που θέλει να αποκλείσει τη φωνή του Σωματείου. Ενοχλεί φαίνεται που ενημερώνονται οι εργάτες για τους κινδύνους που υπάρχουν. Θέλουν να αποκρύψουν την αλήθεια για το βαθμό κερδοφορίας της εταιρείας, που είναι από τις λίγες στον κλάδο με θετικό ισολογισμό, αλλά η χαρά δε θα τους αφήνει. Κατηγορούν το Σωματείο ότι καπελώνει τους εργάτες γιατί ενοχλεί που οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν πείρα ταξικών αγώνων και διαμορφώνουν αιτήματα με βάση τις ανάγκες τους και όχι με βάση τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται ο αγωνιστικός βηματισμός με τα απεργιακά ραντεβού(2022-06-24 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων(2019-02-28 00:00:00.0)
Οχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων εργασίας(2018-12-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την περικοπή επιδομάτων στον «Μαρινόπουλο»(2013-12-24 00:00:00.0)
Καταδικάζει τη συνδικαλιστική πλειοψηφία(2013-12-20 00:00:00.0)
Σφοδρή επίθεση με όπλο τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης(2012-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ