Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΝΟ»
Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα

Στο πλευρό τους βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των απεργών της «ΑΓΝΟ» για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, εξέφρασε αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τη βουλευτή Ελένη Γερασιμίδου, που τους επισκέφθηκε χθες το πρωί στο χώρο του εργοστασίου, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» πραγματοποιούν απεργία από την περασμένη Παρασκευή και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να εμποδίσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας του ομίλου «ΚΟΛΙΟΣ» που θέλει να ξεμπερδεύει μαζί τους και να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο για να στηρίξει την κερδοφορία του άλλου εργοστασίου του ομίλου στο Πολύκαστρο του Κιλκίς. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα 3 και 4 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και να ανακληθούν οι 119 τρίμηνες διαθεσιμότητες συναδέλφων τους. Δηλώνουν ότι δε θα δεχθούν να γίνουν τα θύματα των επιχειρηματικών παιχνιδιών που παίζονται στον κλάδο στο πλαίσιο του σχεδίου μονοπώλησης.

Να οργανωθεί ο αγωνιστικός συντονισμός

Η Ε. Γερασιμίδου τους κάλεσε να συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα τους και να κλιμακώσουν την πάλη σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους στις άλλες γαλακτοβιομηχανίες και τους κτηνοτρόφους γαλακτοπαραγωγούς που είναι επίσης απλήρωτοι από τους βιομήχανους. Επίσης, τους ενημέρωσε για την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στους υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία καλούν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των οφειλών στους κτηνοτρόφους, αλλά και για να παρθούν πίσω όλες οι διαθεσιμότητες, να μην γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση μισθού καθώς και να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ