Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τα προγράμματα που «διδάσκουν» τους νέους τζάμπα εργασία

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη γίνουν μεσάζοντες των επιχειρήσεων

Την αντίδραση των νέων συναντά η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους
Την αντίδραση των νέων συναντά η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους
Να μη δεχθούν να παίξουν το ρόλο του μεσάζοντα για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τους συλλόγους διδασκόντων, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή του προγράμματος «Μαθητεία για αποφοίτους».

«Το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με εγκύκλιό του, καλεί το διευθυντή και τους συλλόγους διδασκόντων των ΕΠΑΛ να παραλαμβάνουν και να εξετάζουν τα δικαιολογητικά των περίπου 8.000 αποφοίτων που θα δηλώσουν επιθυμία να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα "Μαθητεία για αποφοίτους"», σημειώνει η ανακοίνωση. Υπενθυμίζει τους όρους κάτω από τους οποίους οι νέοι «μαθητεύουν στην τζάμπα εργασία», με 300 ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλιση, και τονίζει: «Οι νέοι σήμερα έχουν ανάγκη από σταθερή και μόνιμη δουλειά, με δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο και διακοπές, με μισθούς που να τους επιτρέπουν να ζήσουν και να κάνουν οικογένεια. Δεν έχουν ανάγκη τη δουλειά με το κομμάτι, για λίγους μήνες και για λίγα ψίχουλα και μετά την επιστροφή στον καιάδα της ανεργίας!».

«Η εμπλοκή και των σχολείων σε τέτοιου είδους προγράμματα πρέπει να σημάνει συναγερμό», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: «Θέλουν τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς να λειτουργούν σαν μεσάζοντες για να βρίσκουν οι επιχειρήσεις τζάμπα εργατικό δυναμικό! Να υποβαθμίσουν την όποια τεχνική εκπαίδευση στο επίπεδο της κατάρτισης, στις δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά. Αυτό εννοούν όταν λένε κυβέρνηση και ΕΕ "να προσαρμοστεί το σχολείο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας". Το σχολείο αυτό ούτε την ανεργία μπορεί να αντιμετωπίσει, ούτε τεχνική εκπαίδευση θα προσφέρει».

Καλεί, τέλος, τους συλλόγους διδασκόντων και τις ΕΛΜΕ να καταγγείλουν το πρόγραμμα της μισθωτής σκλαβιάς, να διεκδικήσουν επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους, σταθερή δουλειά με δικαιώματα και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ