Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Πανελλαδικές στάσεις εργασίας 13 και 14 Νοέμβρη

Ο νέος νόμος θα φέρει άμεσα χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ προσαρμόζει τον κρατικό μηχανισμό στην εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών του κεφαλαίου

Ο νέος νόμος συμπληρώνει ρυθμίσεις όπως η διοικητική «μεταρρύθμιση», για να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό για τα μονοπώλια (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Ο νέος νόμος συμπληρώνει ρυθμίσεις όπως η διοικητική «μεταρρύθμιση», για να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό για τα μονοπώλια (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η πραγματοποίηση πανελλαδικών τρίωρων στάσεων εργασίας (12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου) την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Νοέμβρη αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχαν και αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών στο Δημόσιο. Ακόμα η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη. Η στάση εργασίας της Τετάρτης θα γίνει από κοινού με τη ΓΣΕΕ.

Ζήτημα αιχμής των κινητοποιήσεων οι απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας που ξεκινάνε σε λίγες μέρες και αφορούν στους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΥΕ και ΔΕ κατηγορίας), οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη διαδικασία πρόσληψης στη βάση των λεγόμενων «προκαθορισμένων και αντικεμενικών κριτηρίων».

Οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο σημείωσαν ότι δεν μπορεί το ζήτημα των απολύσεων να ιδωθεί αποσπασματικά, ξεκομμένο από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο κράτος και στη Δημόσια Διοίκηση. Συνολικά τα μέτρα που λαμβάνουν, στόχο έχουν ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος που θα υπηρετεί αποτελεσματικότερα τις ανάγκες των κεφαλαιοκρατών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό έλεγχο και με την απειλή της αργίας για τη ζωή που διάγει και τις πράξεις στις οποίες προβαίνει ακόμη και εκτός εργασίας. Συγκεκριμένα, θα τίθεται σε αργία ο υπάλληλος που επιθυμεί ένα διαφορετικό Σύνταγμα από το σημερινό ή έχει άλλη γνώμη για το πολίτευμα και την έννοια της πατρίδας, όπως κι εκείνος που διώκεται πειθαρχικά με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Οι ταξικές δυνάμεις τόνισαν στη συνεδρίαση ότι οι απολύσεις οδηγούν και σε υποβάθμιση των υπηρεσιών. Επομένως οι απολύσεις αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και απαιτείται ο συντονισμός του αγώνα. Τέλος, υπογράμμισαν πως τώρα απαιτείται να οργανωθεί ο αγώνας «από τα κάτω» για να μην περάσουν οι απολύσεις και συνολικά τα μέτρα που ψηφίστηκαν, να μπει μπλόκο στην εφαρμογή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ