Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΗΣΙΩΝ
Σήμερα η σύσκεψη για την ακτοπλοΐα

Στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στην οποία καλούν τα ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) μαζί με τα Εργατικά Κέντρα, Λέσβου, Σάμου, Βόρειας Δωδεκανήσου. Η σύσκεψη θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στους φορείς του αγροτικού κινήματος και των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων, τους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Συλλόγους Γυναικών, τις Λαϊκές Επιτροπές. Στο κάλεσμά τους διαμηνύουν ότι με τα όσα προωθούνται στην ακτοπλοΐα από τη συγκυβέρνηση, που στην ουσία είναι η ολοκληρωτική εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης «η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη αν δεν αντιδράσουμε άμεσα».

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο και κατέθεσε πρόσφατα και στα ναυτεργατικά συνδικάτα, «πλαίσιο» για «κοινωνικό διάλογο». Οι προτάσεις της προετοιμάζουν την πλήρη ανατροπή των ναυτεργατικών εργασιακών δικαιωμάτων και δίνει τη δυνατότητα στους μονοπωλιακούς ομίλους να καθορίζουν ακόμα πιο ανεξέλεγκτα τη συχνότητα των δρομολογίων, τις τιμές των εισιτηρίων, τη σύνθεση των πληρωμάτων, τις σχέσεις εργασίας στα πλοία, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ