Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Χαιρετίζει τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών στην 48ωρη απεργία. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους και το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους εργαζόμενους φοιτητές που απήργησαν σπάζοντας το φόβο και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις με την εντυπωσιακή μαζικότητα, οργάνωση και ζωντάνια αποδεικνύουν την τεράστια δύναμη του λαού που αν την συνειδητοποιήσει μπορεί να σαρώσει τα βάρβαρα μέτρα και την πολιτική που τα γεννά.

Κανένας φοιτητής να μην τρομοκρατηθεί από την άγρια καταστολή που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τη δράση προβοκατόρων, για να τσακίσει το λαϊκό κίνημα και όποιον αγωνίζεται. Την Τετάρτη 7/11 παρά την προσπάθεια διάλυσης των συγκεντρωμένων η μεγάλη διαδήλωση του ΠΑΜΕ δε διαλύθηκε. Συντεταγμένα ο μεγαλύτερος όγκος των μπλοκ επέστρεψε στο Σύνταγμα.

Το μήνυμα που έστειλαν οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είναι ξεκάθαρο: Τίποτα δεν τελείωσε! Τώρα αρχίζει ο αγώνας για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα σε καμιά σχολή και σε κανένα χώρο δουλειάς. Σε κάθε έτος και σχολή πρέπει να δυναμώσει η πάλη για να μπουν εμπόδια στην πολιτική που φέρνει φτώχεια και ανεργία στο λαό, ενώ τα μονοπώλια θησαυρίζουν. Για να ανατραπούν τα μέτρα και αυτοί που τα έφεραν, η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το κεφάλαιο. Η σύγκρουση με την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων αποτελεί τη μόνη πραγματική διέξοδο για το λαό και τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ