Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με φωτοτυπίες σε αγώνα δρόμου οι μαθητές

Την πολιτική υποβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτησή του το ΚΚΕ

Η εικόνα των μαθητών με τα βιβλία στα χέρια παραμένει μακρυνή για τους μαθητές των ΤΕΕ, που αναγκάζονται ακόμα να αναπαράγουν φωτοτυπίες και CD του υπουργείου. Ως πότε;
Η εικόνα των μαθητών με τα βιβλία στα χέρια παραμένει μακρυνή για τους μαθητές των ΤΕΕ, που αναγκάζονται ακόμα να αναπαράγουν φωτοτυπίες και CD του υπουργείου. Ως πότε;
Επίκαιρη Ερώτηση για τον υποβαθμισμένο ρόλο των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) αλλά και την απαράδεκτη καθυστέρηση αποστολής των διδακτικών βιβλίων σε αυτά, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι θα σταλούν μέχρι τα Χριστούγεννα, κατέθεσε χτες στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Οπως επισημαίνει ο κομμουνιστής βουλευτής, τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) υποτίθεται ότι αποτελούν έναν από τους βασικούς «πυλώνες» της διαβόητης εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. «Ωστόσο, παρόλο που η εφαρμογή της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης" υποτίθεται ότι είναι σε εξέλιξη και έχει σχεδόν διανυθεί ήδη η μισή σχολική χρονιά, ούτε καν τα διδακτικά βιβλία των ΤΕΕ δεν έχουν αποσταλεί, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί και μαθητές να επιδίδονται σ' έναν αγώνα δρόμου για να "λύσουν" το πρόβλημα με φωτοτυπίες», τονίζει ο Μπ. Αγγουράκης.

«Η εξέλιξη αυτή - συνεχίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ - καθιστά εξόφθαλμη τη βαθύτατη υποτίμηση από τη μεριά της κυβέρνησης αυτού του θεσμού, που αντανακλά βέβαια την υποτίμηση στην επαγγελματική εκπαίδευση και την ίδια την εργασία καθ' εαυτήν. Είναι ολοφάνερο πια και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ότι τα ΤΕΕ αποτελούν εκπαιδευτικό θεσμό κατώτερης κατηγορίας και αποτελούν τη μόνη "διέξοδο" που επιτρέπει η εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" για να συνεχίσουν τις "σπουδές" τους στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων. Το γεγονός ότι ούτε καν τα διδακτικά βιβλία δεν έχουν αποσταλεί ακόμη, αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Για τα παραπάνω ο Μπ. Αγγουράκης ρωτά τον υπουργό Παιδείας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να αποσταλούν άμεσα τα διδακτικά βιβλία στα ΤΕΕ, τα οποία - σύμφωνα με την κυβερνητική δέσμευση θα είχαν σταλεί μέχρι τα Χριστούγεννα - ή πρόκειται να συνεχιστεί η απαράδεκτη μέθοδος αναπαραγωγής φωτοτυπιών από cd, η οποία προβάλλεται μάλιστα από κυβερνητικά στελέχη σαν «σύγχρονη παιδαγωγική πρακτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ