Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρωταγωνιστής στην επίθεση και στην κοροϊδία

Παράλληλες διεργασίες για αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Την υπερψήφιση σε ένα πολυνομοσχέδιο - σκούπα («εφαρμοστικός νόμος») των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, των διαρθρωτικών «αλλαγών», συμπεριλαμβανομένων και των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, θα εισηγηθεί σήμερα ο Ε. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να καθοριστεί η στάση του κόμματος στις ψηφοφορίες, με την τελική απόφαση να είναι δεσμευτική για όλους.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, είχε χτες διαδοχικές επαφές με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν «διαρροές», μετά και τις επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει ορισμένοι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (Μ. Κασσής, Θ. Παραστατίδης, Κ. Σκανδαλίδης, Β. Κεγκέρογλου, Μ. Ανδρουλάκης, Θ. Μωραΐτης, Μ. Μπόλαρης, Χρ. Αηδόνης και Θ. Τζάκρη).

Οι επιμέρους ενστάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν στόχο να μετριάσουν το πολιτικό κόστος και να απορροφήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Αντανακλούν ταυτόχρονα τις έντονες διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στο αστικό πολιτικό σύστημα, για την επόμενη μέρα από την ψήφιση των μέτρων.

Χτες, ο Χρ. Πρωτόπαππας είπε (στο «Mega») ότι η «διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή», γιατί σε διαφορετική περίπτωση «δεν γνωρίζω τι πλειοψηφία θα υπάρξει στη Βουλή». Ο βουλευτής Χ. Αηδόνης ανέφερε (στη ΝΕΤ) ότι «πολλοί βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ είναι προβληματισμένοι», αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ευθύνη».

Εξάλλου, χτες, με άρθρο του στα «Νέα» ο Μ. Χρυσοχοΐδης πρότεινε την παραπέρα ισχυροποίηση του μετώπου των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» απέναντι στον εχθρό λαό. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε «τη δημιουργία ενός συνεκτικού, δημοκρατικού και ευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στον λαϊκισμό που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και τον φανατισμό των άκρων που απειλεί τη δημοκρατία».

«Αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά τις εκλογές και αυτήν στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με προοπτική τετραετίας», σχολίαζαν σχετικά κύκλοι του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ο Α. Λοβέρδος, σε συνέντευξη στο «Εθνος», ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο» και πρότεινε τη «δημιουργία ενός νέου κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στα πρότυπα της "Ελιάς" στην Ιταλία», με στόχο την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ