Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ έγιναν και συνεχίζονται

Από την επίσκεψη στο μουσείο στα Αμπελάκια
Από την επίσκεψη στο μουσείο στα Αμπελάκια
Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Θεσσαλία, για την 28η Οκτώβρη. Στις εκδηλώσεις φωτίστηκαν πλευρές της τοπικής Ιστορίας του λαϊκού κινήματος τη δεκαετία του 40', η καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών σε αυτό, αναδείχτηκαν ηρωικές μορφές της αντίστασης, η λειτουργία του παράνομου τυπογραφείου του ΚΚΕ στα Αμπελάκια κ.ά. Αποτέλεσαν μια καλή ευκαιρία για τη νεολαία να γνωρίσει το ΚΚΕ και την ΚΝΕ «από πρώτο χέρι», να βγάλει πλούσια συμπεράσματα για το σήμερα.

Τέτοιες εκδηλώσεις έγιναν σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Τσαριτσάνη, Συκούριο και στο Μεζούρλο, τόπο εκτελέσεων εκατοντάδων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Επίσης, έγινε επίσκεψη - ξενάγηση των Οργανώσεων Λάρισας και Μαγνησίας, στο περασμένο Σάββατο στο Μουσείο Αμπελακίων 1940 - 1949.

Αντίστοιχα, η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο εκδρομή στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας και επίσκεψη στο ιστορικό σχολείο - μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου έγινε η συνέλευση και στη συνέχεια συγκροτήθηκε η Κυβέρνηση του Βουνού.

Οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:

Σήμερα Τρίτη

- Πανεπιστήμιο Πάτρας, 12 το μεσημέρι, αίθουσα ΒΑ (κτίριο ΗΥ). Ομιλητής Θ. Σγούρος, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ.

Πέμπτη 1 Νοέμβρη

- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, 8 μ.μ., κτίριο νέας Φιλοσοφικής, αμφιθέατρο Β', με θέμα «η διδασκαλία για την 28η Οκτωβρίου και τον απελευθερωτικό αγώνα στο πανεπιστήμιο. Αλήθειες και ψέματα». Ομιλητής Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ.

Κυριακή 4 Νοέμβρη

Μπροστά στο ιστορικό σχολείο στις Κορυσχάδες
Μπροστά στο ιστορικό σχολείο στις Κορυσχάδες
- Λάρισα, 12 το μεσημέρι, πάρκο Αλκαζάρ, (συνάντηση μπροστά στο Κηποθέατρο), κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές 10 ετών και άνω, με θέμα: «Ψάχνοντας το μυστικό του παράνομου τυπογραφείου στα Αμπελάκια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ