Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Το τελευταίο χαρτί του συστήματος»

Ομόφωνη απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης καταδικάζει τις χυδαιότητες της «Χρυσής Αυγής»

«Η Χρυσή Αυγή είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος, πριν την οριστική νίκη του λαού» απαντά η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης στις χυδαιότητες τις οποίες εκτοξεύει εναντίον της η «Χρυσή Αυγή» σε ανακοίνωση που εξέδωσε τοπικά. Την φασιστική οργάνωση ενόχλησαν φαίνεται τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην ΕΛΜΕ (στα οποία επιβεβαιώθηκε ο ταξικός προσανατολισμός του Σωματείου) και δημοσιοποίησε ένα λιβελογράφημα στο οποίο αποτυπώνονται και απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας μελών της ΕΛΜΕ.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή της καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το λαό, να ριχτούν στη μάχη μαζί με την ΕΛΜΕ Κ-Ι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εκπαιδευτικοί αποκαλύπτουν με ευκολία το πόσο ταυτισμένοι είναι οι εκπρόσωποι του φασιστικού μορφώματος με το σύστημα στο οποίο τάχα εναντιώνονται και σημειώνουν μεταξύ άλλων στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης: «Με περίσσιο θράσος οι φασίστες δηλώνουν δημόσια ότι θα παρέμβουν ώστε το μαθητικό κίνημα να παλέψει για "δημόσια δωρεάν ελληνική παιδεία". Κρύβουν ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και των ιδιωτικοποιήσεων των σχολείων. Τι σχέση μπορεί να έχει η δωρεάν Παιδεία με τις χορηγίες - ευεργεσίες στις οποίες υποκλίνονται; Αλλά για ποια ελληνική Παιδεία μιλάει η Χρυσή Αυγή; Μήπως δεν ήταν ο Μεταξάς και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου που επέβαλλαν το φασιστικό χαιρετισμό πριν ακόμη από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής; Μήπως δεν ήταν οι δωσίλογοι, οι ταγματαλήτες, που βασάνιζαν, βίαζαν και εκτελούσαν, μαζί με τους καταχτητές; Αντίθετα, οι ΕΑΜίτες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ήταν εκείνοι που αντιστάθηκαν στην ιταλοποίηση της κεφαλονίτικης νεολαίας. Η φασιστική Χρυσή Αυγή λέει "έξω η πολιτική από τα σχολεία" για να παραμείνει μέσα στα σχολεία ανέγγιχτη η κυρίαρχη πολιτική - κατήχηση των μαθητών. Ο φορέας της τρομοκρατικής βίας ζητά γενικά "καταδίκη της βίας", δηλαδή των αγώνων της νεολαίας, και στρατεύεται μαζί με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής στην υπόθεση αυτή...».

Σε άλλο σημείο, η ΕΛΜΕ αναφέρει: «...Επιπλέον, επειδή ξεσπαθώνουν με το "Μολών λαβέ", οφείλουμε να διδάξουμε στους μαθητές μας ότι το είπε ο Λεωνίδας και όχι οι Εφιάλτες. Οτι σήμερα το λένε όσοι αντιστέκονται και όχι όσοι συνεργάζονται με την όποια εκδοχή της δικτατορίας των μονοπωλίων», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ τονίζοντας ότι «οι φασίστες μπαίνουν επικεφαλής όλων όσων έχουν την ίδια στρατηγική, ανεξάρτητα πώς προσδιορίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Αποδεικνύονται το τελευταίο χαρτί του συστήματος πριν την οριστική νίκη του λαού. Φοβάται, τρέμει η Χρυσή Αυγή τη συνειδητοποίηση των εργαζομένων. Φοβάται, τρέμει τη ρήξη με το καθεστώς που υπηρετεί. Θα φροντίσουμε ο φόβος τους να μεγαλώσει», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φασιστικές ομάδες δρουν με σχέδιο και συνέχεια σε σχολεία(2022-01-29 00:00:00.0)
Εξω το μίσος των εθνικιστών από τα σχολεία - Ζήτω η φιλία των λαών(2019-02-01 00:00:00.0)
Οι φασίστες είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν(2014-10-08 00:00:00.0)
Ψήφισμα κατά του ρατσισμού σε βάρος αλλοδαπών μαθητών(2012-12-08 00:00:00.0)
Ψήφισμα κατά του ρατσισμού σε βάρος αλλοδαπών μαθητών(2012-12-08 00:00:00.0)
«Το τελευταίο χαρτί του συστήματος»(2012-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ