Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
Ενάντια στα Συμβούλια Διοίκησης

Οι κινητοποιήσεις και οι αναβολές εκλογών συνεχίζονται στα ΑΕΙ

Από την κινητοποίηση στο Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από την κινητοποίηση στο Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Συνεχίζονται οι αναβολές εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μετά από κινητοποιήσεις φοιτητών και διδασκόντων. Χτες, δεν έγιναν οι επαναληπτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί σε Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάντειο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι πρώτες εκλογές σε ΑΣΟΕΕ και ΤΕΙ Χαλκίδας.

Σε όλες τις σχολές έγιναν κινητοποιήσεις. Στο ΑΠΘ, οι φοιτητές κινητοποιήθηκαν με τις αποφάσεις των Συλλόγων τους, οι καθηγητές με απόφαση του ΕΣΔΕΠ απεργούσαν και το διοικητικό προσωπικό έκανε στάση εργασίας.

Για σήμερα στο ΑΠΘ ήταν και οι εκλογές για «εκπρόσωπο» φοιτητών, με βάση το νόμο - πλαίσιο, οι οποίες δεν έγιναν. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκαν μόνο δύο υποψήφιοι... Επίσης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που είχε οριστεί για σήμερα εκλογή «εκπροσώπου» φοιτητών δε βρέθηκε κανένας υποψήφιος...

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η κινητοποίηση φοιτητών με αποφάσεις των συλλόγων Δικτύων, Χωροταξίας, Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΠΤΕΑ και Φυτικής Παραγωγής, ανέβαλε και τις δεύτερες εκλογές.

Κινητοποίηση των δυνάμεων του ΜΑΣ έγινε και στο ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου δεν έγιναν εκλογές. Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τις κυβερνητικές παρατάξεις (ΔΑΠ - ΠΑΣΠ), που, ενώ έχουν πάρει απόφαση στα ΔΣ των Συλλόγων ενάντια στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης στα μέλη ΔΕΠ, όρισαν εκλογές του «εκπροσώπου» σπουδαστών στα Συμβούλια Διοίκησης, στις 6 Νοέμβρη, εφαρμόζοντας το νόμο!

Να σημειωθεί ότι, χτες, οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Αθήνας ζήτησαν από τη Σύγκλητο να πάρει ξεκάθαρη απόφαση για ακύρωση της διαδικασίας των εκλογών Συμβουλίου Διοίκησης. Η Σύγκλητος υιοθέτησε ψήφισμα καταδικαστικό για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά «κρύφτηκε» πίσω από την αρμοδιότητα για τις εκλογές, την οποία έχει το πρυτανικό συμβούλιο, αποφεύγοντας να μιλήσει ανοιχτά για ακύρωση των εκλογών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν έγιναν ούτε στη Θράκη ούτε στην Κρήτη(2012-10-19 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο(2012-10-11 00:00:00.0)
Να μη γίνουν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης(2012-01-20 00:00:00.0)
Βάζουν πλάτη για το πέρασμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής(2008-05-29 00:00:00.0)
Προχωρούν οι αντιδραστικές αλλαγές(2006-02-01 00:00:00.0)
Εντονες οι αντιδράσεις μετά την ψήφισή του(2001-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ