Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία

Χιλιάδες λαού, ειδικά νεολαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσης, άνοιξαν δρόμους για συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες που έρχονται...

Το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με κεντρικό σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία» πέρασε στην Ιστορία, γράφοντας ταυτόχρονα ιστορία. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, Σάββατο βράδυ, μετά από τρεις μέρες έντονων διεργασιών, πολιτικών ζυμώσεων και γνήσιου λαϊκού μα και νεολαιίστικου γλεντιού, διαψεύδοντας (γνώριμες ανέκαθεν) «Κασσάνδρες» και ανοίγοντας δρόμο όχι απλά για το επόμενο, το 39ο, αλλά για τους αγώνες του σήμερα, με επόμενο άμεσο στόχο που πρέπει να παλευτεί και να κερδηθεί, τη γενική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.

Υπάρχουν τρία ή τέσσερα σημεία που μπορεί και πρέπει να μνημονευτούν, σχετικά με όσα έγιναν το τριήμερο που πέρασε, ως κύρια χαρακτηριστικά του:

-- Η μαζική συμμετοχή του κόσμου. Το γεγονός ότι προσήλθαν δεκάδες χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι να παρακολουθήσουν τις πολύμορφες εκδηλώσεις του, αψηφώντας ακόμα και αντικειμενικά ανασχετικούς παράγοντες όπως την κακοκαιρία, που τελικά δεν επηρέασε σε τίποτα παρά στη χρονική μετάθεση ορισμένων πολιτικών εργασιών.

-- Η μαζική συμμετοχή ειδικά της νεολαίας, μαθητών και σπουδαστών, νέων εργαζομένων και ανέργων. Η προσέλευσή τους, το κέφι τους, η μαζική συμμετοχή τους και στο πολιτικό σκέλος του Φεστιβάλ (στις ομιλίες και συζητήσεις) αποτέλεσαν αποστομωτική απάντηση στους μηχανισμούς του συστήματος, που με συκοφαντία και άλλα δόλια μέσα επιχειρούν να ορθώσουν τείχος ανάμεσα στο ΚΚΕ, την ΚΝΕ και τη νεολαία.

-- Η παρουσία αυτού του μεγάλου πλήθους, μαζί και η συμβολή δεκάδων καλλιτεχνών, ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, εργατών της Τέχνης, δείχνουν σαφέστατα ότι παρά και ενάντια στο κλίμα της απογοήτευσης και της τυφλής αγανάκτησης υπάρχουν προϋποθέσεις να εκφραστεί πιο δυναμικά και αποφασιστικά η λαϊκή χειραφέτηση, η οργάνωση και αντεπίθεση εργαζομένων και νεολαίας κατά του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κομμάτων που τα υπηρετούν, για τη ριζική ανατροπή.

-- Οι άοκνες προσπάθειες των μελών και στελεχών της ΚΝΕ για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Οι εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεολαίοι που εργάστηκαν σκληρά και με αυταπάρνηση για τη διοργάνωση και τέλεση εκατοντάδων πολύμορφων εκδηλώσεων, το μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποίησαν στη νεολαία, είναι άλλο ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη, ώστε από καλύτερες θέσεις, με την πείρα που αποκομίσθηκε να οικοδομηθούν ακόμα ισχυρότεροι δεσμοί με τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών, με τους νέους ανέργους και εργαζόμενους. Να γνωρίσουν αναλυτικότερα την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ από την κρίση, να αγωνιστούν γι' αυτήν με στόχο τη ζωή που τους ανήκει, μια ζωή με πλήρη δικαιώματα, απαλλαγμένη μια για πάντα από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

  • Ο «Ριζοσπάστης» θα συνεχίσει και στο αυριανό φύλλο, να αναδεικνύει πτυχές αυτού του τόσο πετυχημένου Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις που έγιναν.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ