Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προκλητική απόλυση του πρόεδρου του «Βύρωνα»

Ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» καταγγέλλει «τη νέα τρομοκρατική απόλυση του Προέδρου του Συλλόγου μας Νικόλα Βουρδουμπά από το ιδιωτικό σχολείο "Παιδαγωγική" στον Πειραιά».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η απόλυση του συναδέλφου είναι προκλητική και ξεπερνάει τα όρια αυθαιρεσίας της εργοδοσίας και των σχολαρχών. Εγινε την ημέρα της 24ωρης απεργίας στα ιδιωτικά σχολεία (12/9/2012), σε μια περίοδο που οι εργοδότες αποθρασυμένοι από την αντιλαϊκή νομοθεσία της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΕΕ έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκράτησης των εργαζομένων και στην κατεδάφιση και των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζομένων με την επιβολή του "νέου" μισθολογίου». Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι η εργοδοσία θορυβήθηκε από τη συμμετοχή του εργαζόμενου στην απεργία και από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και «είναι έκθετη, καθώς διώχνει έναν εργαζόμενο, σε μέρα απεργίας, επικαλούμενη αστείες προφάσεις, λέγοντας ότι έσκισε - κατέστρεψε τη σύμβαση που είχε υπογραφεί μέρες πριν, αφού δεν θα την ενεργοποιήσει»!

«Ολοι οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει σαν μία γροθιά να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να δυναμώσουμε το σωματείο, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, να υψώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης και πάλης για τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή. Κανένας φόβος, όλοι για έναν και ένας για όλους! Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Νικόλα Βουρδουμπά», τονίζει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ