Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΑΡΚ ΝΕΒΕΛΝΤΑΪΝ - ΜΠΡΑΪΑΝ ΤΕΪΛΟΡ
Ghost Rider 2: Το πνεύμα της εκδίκησης

Ο Νίκολας Κέιτζ υπενθυμίζει γι' ακόμα μια φορά στο παγκόσμιο κοινό ότι διανύει μια, επ' αόριστον, περίοδο ελεύθερης πτώσης! Υποδύεται και, στο κάκιστο sequel της κάκιστης ομότιτλης ταινίας του 2007, τον Ghost Rider, το alter ego του αντιήρωα Τζόνι Μπλέιζ - πρώην stuntman, τώρα δαίμονα που πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο (ο οποίος έχει διάφορες μορφές, μια εξ αυτών του Στάλιν) υπογράφοντας με αίμα το συμβόλαιο που θα έσωζε τον πατέρα του!

Στην ταινία του 2012, ο ήρωας επιχειρεί ένα είδος επανεκκίνησης, σε σχέση με την προγενέστερη. Παλεύει να παραιτηθεί από το ρόλο του κυνηγού κεφαλιών για λογαριασμό του Σατανά και κάνει τα πάντα να προστατεύσει τον μικρό Ντάνι τον οποίο βαραίνει μια καταραμένη προφητεία. Ο Ghost Rider «πετάει» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ως μαυροντυμένος καβαλάρης με φλεγόμενο κρανίο, πάνω σε μια πυρακτωμένη μηχανή, βολίδα δισεκατομμυρίων ίππων!

Επιμένουν σθεναρά οι διεθνείς χρηματιστικοί όμιλοι που πλέον κατακλύζουν την παραγωγή και διακίνηση των κινηματογραφόμορφων βιομηχανικών προϊόντων σε οπτικοακουστική fast food, πολύ χορταστική για το πεινασμένο θηρίο του κέρδους που καταστρέφει και εκχυδαΐζει ό,τι αγγίζει. Αλλά και στους συνένοχους «καλλιτέχνες» που κοσμούν αυτού του είδους τις παραγωγές, το καπιταλιστικό θηρίο, μαζί με τις τραπεζικές επιταγές, μοιράζει και πιστοποιητικά «καμένων χαρτιών»...

Το sequel λοιπόν του 2012 για την επιστροφή του Διαβόλου, που μετατράπηκε και σε χωρίς χρησιμότητα 3D, έχει γελοία επίπεδο σενάριο, καταιγιστική δράση για τη δράση, ασυνάρτητη περιπέτεια και απύθμενο ντελίριο, στοιχεία ικανά για επιτόπια, εντός αιθούσης, κατανάλωση συνοδεία κουβά ποπ κορν, «Κόκα Κόλα» και κάποιων μειδιαμάτων ...μια που η ταινία έχει τόνους γελοίους μάλλον, παρά κωμικούς. Εξαίρεση η ατάκα του πλαδαρού Κέιτζ για ένα μπουκάλι κρασί, παλαιότητας τουλάχιστον 2.000 ετών, προς τον αλκοολικό γευσιγνώστη Μορό: «Αυτό το κρασί, το πολύ - πολύ, να το χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα...». Ο Μορό είναι ο επικεφαλής των εξεγερμένων μοναχών. Αυτός ανέθεσε στον Τζόνι Μπλέιζ τη σωτηρία του μικρού Ντάνι, με αντάλλαγμα τη δική του απαλλαγή από την κατάρα του Διαβόλου που τον κρατά δέσμιο ως φλεγόμενο εκδικητή Ghost Rider. Ο Τζόνι Μπλέιζ λοιπόν, ο σχοινοβάτης μοτοσικλετιστής που ο Δαίμονας μετέτρεψε σε πνεύμα εκδίκησης μέσα από ένα συμβόλαιο που υπέγραψε για να σώσει τον πατέρα του, ζει αποτραβηγμένος, αρνούμενος την κατάστασή του και την αποστολή του. Στη δράση τον ανακαλεί η Εκκλησία γιατί ο Διάβολος επανεμφανίστηκε στη Ρουμανία για να απελευθερώσει νέα τσιράκια και να τα ρίξει στην έρευνα για να βρει τον πολύτιμο μικρό.

Χωρίς να έχει υπάρξει αστέρας δημοφιλέστατων κόμικς όπως ο Iron-Man ή ο Spider-Man, φημολογείται ότι ο έντυπος Ghost Rider διαθέτει μπόλικους θαυμαστές. Να δούμε αν ο κινηματογραφικός θα μπορέσει να τους διατηρήσει. Κρίμα πάντως για τις επιλογές του εξαίρετου Ιρλανδού ηθοποιού Σάιραν Χάιντς και της Βιολάντε Πλάτσιντο που κουβαλά ένα βαρύ οικογενειακό όνομα... Σκέτη καταστροφή και καλά θα κάνουν να μην κάνουν και τρίτο!

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Βιολάντε Πλάτσιντο, Ιντρίς Ελμπά, Κριστόφ Λαμπέρ, Σάιραν Χάιντς κ.ά.

Παραγωγή: ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2012).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ