Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σήμερα η παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος μετά την καταλήστευση των αποθεματικών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τα οποία υπέστησαν «κούρεμα» σε ποσοστό πάνω από 70%.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποθεματικά του ΟΕΚ ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας, στο λεγόμενο Κοινό Κεφάλαιο, ενώ το «κούρεμα» έγινε μέσα στο Μάρτη στα πλαίσια της ανταλλαγής ομολόγων. Ετσι, όπως ενημερώνει η Τράπεζα της Ελλάδας το κεφάλαιο του ΟΕΚ που ανερχόταν σε 365.169.123 ευρώ, στις 9 Μάρτη 2012, τώρα «κουρεύτηκε», στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής απόφασης για το χρέος, και μειώνεται στα 208.820.699 ευρώ, ενώ η τρέχουσα αξία του ενεργητικού του (δηλαδή το ποσό το οποίο θα εισπραχθεί αν γίνει σήμερα ρευστοποίηση) ανέρχεται στο ποσό των 111.671.072!

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «γίνεται ακόμα πιο ορατό γιατί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποφάσισε να βάλει λουκέτο στον ΟΕΚ και ΟΕΕ. Εχουν σχεδιάσει πώς και πού θα σπρώξουν τα αποθεματικά, πώς θα ξεπουλήσουν την περιουσία των Οργανισμών που ανέρχεται σε δισ. ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ