Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει την απόλυση στα «Gougar Sport»

Η εργοδοσία αλλάζει συνέχεια εργαζόμενους για να μην κατοχυρώνουν δικαιώματα, σημειώνεται σε ανακοίνωση του σωματείου

Επιτόπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη στην εργαζόμενη της εταιρείας
Επιτόπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη στην εργαζόμενη της εταιρείας
Στην απόλυση εργαζόμενης που στις 24 Φλεβάρη κλείνει ένα χρόνο εργασίας στην επιχείρηση προχώρησε η εργοδοσία των καταστημάτων αθλητικών ειδών «GOUGAR SPORT» στη Λάρισα κι επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυσή της, άρχισαν οι εκβιασμοί σε βάρος της. Να σημειωθεί ότι επί 3 μέρες η επιχείρηση δημοσιεύει αγγελία σε τοπική εφημερίδα, αναζητώντας νέα κοπέλα για υπάλληλο.

Οταν, μετά από κλήση της εργαζόμενης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας πήγαν στο χώρο δουλειάς, η εργοδοσία κάλεσε την εργαζόμενη μόνη της σε άλλο χώρο, αρνούμενη την παρουσία του σωματείου της. Αυτή αρνήθηκε να πάει και τότε από τη μεριά της εργοδοσίας έγινε προσπάθεια να βγάλει τους εκπροσώπους του σωματείου έξω από το μαγαζί με σπρωξιές και φωνές και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στην απολυμένη και στους εκπροσώπους του σωματείου της.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει τη στάση της εργοδοσίας και καταδικάζει την προσπάθειά της να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς για να δεχτούν τις μεθοδεύσεις της και επισημαίνει: «Η εργοδοσία των συγκεκριμένων καταστημάτων έχει μετατρέψει τα 5 καταστήματα που λειτουργεί στην πόλη της Λάρισας σε γκέτο. Εδώ και πολύ καιρό αλλάζει τις εργαζόμενες "σαν τα πουκάμισα", αφού μόλις πλησιάζει το χρονικό διάστημα να κλείσουν 1 χρόνο στη δουλειά, προκειμένου να μην αποκτήσουν κανένα εργασιακό δικαίωμα, τις αναγκάζει να παραιτηθούν με την απαράδεκτη συμπεριφορά και το σπάσιμο νεύρων. Οσες από τις συναδέλφισσές μας, προκειμένου να μη χάσουν το μεροκάματο, αντέξουν σε αυτές τις συνθήκες, τις απολύει με μηδέν αποζημίωση βέβαια, και προσλαμβάνει νέες στη θέση τους, με την αφορμή ότι δεν έκαναν καλά νούμερα πωλήσεων, άρα φταίνε οι εργαζόμενες που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Με λίγα λόγια, καλούν τις εργαζόμενες να πληρώσουν τη χασούρα τους, τη μείωση των κερδών που έχουν λόγω κρίσης, λες κι όταν τα προηγούμενα χρόνια αυγάταιναν τα κέρδη τους, τα μοιράζονταν με τους εργαζόμενους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πρακτικές της εργοδοσίας, που έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας έχουν μετατρέψει σε γκέτο τους χώρους δουλειάς. Να μη φοβηθούν, να μην αποδεχτούν άλλες θυσίες για την εργοδοσία! Να απαντήσουν με οργάνωση και συσπείρωση στο ταξικό Σωματείο του κλάδου, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου που καθημερινά δίνουν μάχες στους τόπους δουλειάς, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και των μονοπωλίων.

Δηλώνουμε πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Η επιχείρηση αυτή τρομοκρατίας θα βρει απάντηση μέσα από τον οργανωμένο και αποφασιστικό ταξικό αγώνα. Αυτές τις ημέρες, που μεγαλώνει ο πόλεμος απέναντι στη ζωή μας, κανείς εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα να στέκεται στο πλάι. Να ξεσηκωθούμε όλοι, τώρα. Δεν αποδεχόμαστε καμία απόλυση! Καμία υποταγή στην εργοδοσία!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ