Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΣΕΤΗΠ - ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ
Παρέμβαση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Για τη διασφάλιση όσων δουλεύουν στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας που καταστράφηκαν

Παρέμβαση σήμερα στις 9 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι διοικήσεις των κλαδικών Συνδικάτων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής και Χρηματοπιστωτικού, για να απαιτήσουν να καλυφθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας που κάηκαν ή καταστράφηκαν από τη δράση των προβοκατόρων και μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Ηδη χτες το πρωί κλιμάκια των σωματείων του Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και του Εμπορίου επισκέφτηκαν καταστήματα στο κέντρο, εμπορικά και μαζικής εστίασης. Οπως διαπιστώθηκε, ολοσχερώς έχουν καταστραφεί έξι επισιτιστικά καταστήματα όπου απασχολούνται περίπου 50 εργαζόμενοι. Ολοσχερώς επίσης έχουν καταστραφεί τρία εμπορικά καταστήματα στη Σταδίου και ένα στη Χ. Τρικούπη.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους του κλάδου που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή. Καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού. «Την ώρα - σημειώνει - που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβίαζαν και απειλούσαν το λαό με χρεοκοπία, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούσαν κτίρια και ΜΑΤ και κουκουλοφόροι δρούσαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν».

Σημειώνει ότι «τα προχθεσινά απαράδεκτα επεισόδια είναι μέρος της κρατικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, να συκοφαντηθεί ο αγώνας της ρήξης και της ανατροπής με την αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, των ακροδεξιών συμμοριών, των χούλιγκαν. Ηδη εμείς οι εργαζόμενοι χάνουμε τη δουλειά μας, περνάμε στην ανεργία, καθώς επιχειρηματίες αναγγέλλουν ότι ίσως δεν ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους».

Ο Σύλλογος, καταλήγει, μαζί με άλλα σωματεία προχωρά σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ ώστε κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του, να μη μείνει απλήρωτος και ανασφάλιστος για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί η λειτουργία των καταστημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ