Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Οι απεργοί εντείνουν την παρέμβαση στον κλάδο

Οργανώνουν εξορμήσεις στα ναυπηγεία. Νέα κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά

Το μπλοκ των απεργών στην κεφαλή της μεγάλης προχτεσινής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Το μπλοκ των απεργών στην κεφαλή της μεγάλης προχτεσινής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Εντείνουν την παρέμβαση τους στον κλάδο τους οι απεργοί χαλυβουργοί - που σήμερα βρίσκονται στην 107η μέρα απεργίας - καλώντας τους μεταλλεργάτες να απαντήσουν στην εντεινόμενη εργοδοτική επιθετικότητα, στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης, δυναμώνοντας το συντονισμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική που στηρίζει την «ανταγωνιστικότητα».

Χτες, οι χαλυβουργοί, από το πρωί βρέθηκαν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πραγματοποιώντας εξόρμηση και απηύθυναν αγωνιστικό κάλεσμα στους εργάτες των ναυπηγείων. Να υπενθυμίσουμε ότι η εργοδοσία των ναυπηγείων επιχειρεί να προχωρήσει σε εκ περιτροπής διήμερη εργασία, συντρίβοντας τους μισθούς των εργαζομένων. Σήμερα το πρωί θα βρεθούν έξω απ' τις πύλες των ναυπηγείων Ελευσίνας, προχωρώντας σε νέα εξόρμηση. Αργότερα, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση και πορεία στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά.

Αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση του σωματείου τους, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα τους.

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στη Φρανκφούρτη

Ταυτόχρονα, το κύμα αλληλεγγύης, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Χτες, την αλληλεγγύη τους στους απεργούς χαλυβουργούς εξέφρασαν συνταξιουχικά σωματεία από Πάτρα και Αθήνα, από το Σύλλογο Γυναικών Πάτρας της ΟΓΕ, ενώ μήνυμα αλληλεγγύης και χρηματική ενίσχυση απέστειλε το κλαδικό Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Φρανκφούρτης. Επιπρόσθετα, στην Φραγκφούρτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 5 Φλεβάρη, με θέμα τον αγώνα των εργαζομένων της χαλυβουργίας και μαζεύτηκε και εκεί οικονομική ενίσχυση.


Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο να ενταθεί ο αγώνας για την οικονομική ενίσχυση των χαλυβουργών στο πλαίσιο της εξόρμησης που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ. Ηδη, την Κυριακή, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια κυκλοφορούσαν «κουτιά» για την ενίσχυση των χαλυβουργών, ενώ σε αυτή τη δράση μπαίνουν σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στις ταξικές δυνάμεις. Είναι ανάγκη, κάθε εργάτης και εργάτρια, κάθε άνθρωπος του μόχθου, να ενισχύσει οικονομικά τον αγώνα των χαλυβουργών, γιατί ο δικός τους αγώνας, είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ