Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέα σύλληψη νεοναζί

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«Ο ναζιστικός τρόμος» που επέστρεψε στις 4 Νοέμβρη με την «εξάρθρωση» του νεοναζιστικού δικτύου «Εθνικοσοσιαλιστικό Underground» - Νationalsozialistischer Untergrund (NSU) διατηρείται στην επικαιρότητα για ευνόητους λόγους: Η κρίση δονεί συθέμελα και τη Γερμανία, ενώ οι εργαζόμενοι φτάνουν στα όριά τους μετά από δέκα χρόνια θυσιών για την «ευημερία και την ανάπτυξη» της χώρας και τη διατήρηση του «προνομίου» της μεγαλύτερης ή, πλέον, της δεύτερης μεγαλύτερης εξαγωγικής δύναμης του πλανήτη.

Χθες οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν κοντά στο Πότσνταμ, στα περίχωρα του Βερολίνου, έναν άνδρα 32 ετών. Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Καρλσρούη ανακοίνωσαν ότι ο ύποπτος, που ονομάζεται Αντρε Ε., αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες, υποστήριξη και συνέργεια στη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία εννέα μεταναστών, και μίας αστυνομικού από το 2000 ως το 2007.

Μόλις μία μέρα νωρίτερα, το Γερμανικό Κοινοβούλιο σε μία «σπάνια επίδειξη διακομματικότητας», όπως χαρακτηρίστηκε, και στη γραμμή της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, υιοθέτησε ομοφώνως ψήφισμα όπου καταδικάζονται οι δολοφονίες και ότι αισθάνονται «ντροπή» για τη δράση των νεοναζί. Φυσικά, τέτοιες ομάδες είχαν την ανοχή και πολλές φορές τη στήριξη του αστικού κράτους και προέρχονται από τα ...σπλάχνα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ