Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Μέρα «λατινοαμερικανικής» φοιτητικής δράσης

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Μέρα πανεθνικής κινητοποίησης ήταν και η χτεσινή στη Χιλή. Από το πρωί οι δρόμοι του Σαντιάγο και άλλων πόλεων πλημμύρισαν από νωρίς με μαθητές, καθηγητές, δασκάλους, φοιτητές, αλλά και εργαζόμενους, απαιτώντας για άλλη μία φορά «δημόσια δωρεάν και ποιοτική Παιδεία».

Η μεγάλη διαδήλωση στο Σαντιάγο αναμενόταν να γίνει το απόγευμα - πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας - ενώ η πορεία θα γινόταν από την Πλάσα Ιτάλια προς το Πάρκο Αλμάργκο ενώ χτες το πρωί πραγματοποιήθηκαν σειρά διαδηλώσεων κυρίως από μαθητές που πορεύτηκαν από το Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο προς το Μπλάνκο Ενκάλδα.

Χτες ωστόσο διαδηλώσεις αλληλεγγύης αναμενόταν να πραγματοποιηθούν σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, όπως το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Περού, την Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ και άλλες, ενώ ειδικής μνείας χρήζουν οι διαδηλώσεις των φοιτητών στην Κολομβία αφού μόλις και οι ίδιοι τερμάτισαν και μάλιστα νικηφόρα τον αγώνα τους, που είχε ξεκινήσει στις 12 Οκτώβρη, καθώς ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος απέσυρε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία, νομοσχέδιο που ουσιαστικά διεύρυνε παραπέρα την ιδιωτικοποίηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ