Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11120

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Λαϊκή συμμαχία με προγραμματική κατεύθυνση το φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης

ΣΕΛ.  6   -   10
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στην απεργία την 1η Δεκέμβρη Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της

ΣΕΛ.  11

Γενικευμένη εργοδοτική επίθεση στους μισθούς Ενιαίο ταξικό μέτωπο αντίστασης
  • Ούτε βήμα πίσω. Ο αγώνας των εργατών της «Χαλυβουργίας» δείχνει το δρόμο
  • Να δοθεί απάντηση με καθολική συμμετοχή στην απεργία την 1η Δεκέμβρη

Αγριες διαστάσεις παίρνει η εργοδοτική επίθεση στους χώρους δουλειάς, στηριγμένη στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του δικαιώματος των καπιταλιστών να καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Ετσι, η επίθεση συνδυάζει τη δραστική μείωση μισθών με τη μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου αυξάνοντας την εκμετάλλευση, προκειμένου να μη θιγεί η κερδοφορία και να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα σε συνθήκες κρίσης. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, η πείρα του αγώνα των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» δείχνει το δρόμο για όλη την εργατική τάξη, προκειμένου να εμποδίσει το δρόμο προς την κόλαση που την σπρώχνει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - Ευρωπαϊκής Ενωσης.


ΣΕΛ.  13

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν

Χωρίς σταματημό κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Σήμερα Πανθριασική στάση εργασίας 12 - 3 μ.μ., συγκέντρωση στο χώρο του εργοστασίου στη 1 μ.μ. και συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. της ίδιας μέρας στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.


ΣΕΛ.  12

Ταξική η ενημέρωση

Οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» συνεχίζουν για 25η μέρα την απεργία, αντιστεκόμενοι στην εργοδοσία που θέλει να δουλεύουν 5ωρο με μείωση 40% των μισθών τους, υπό την απειλή: `Η δέχονται ή θα απολυθούν 180 εργαζόμενοι. Η ταξική ενότητα, η πρωτόγνωρη λαϊκή αλληλεγγύη πλουτίζει με πείρα το εργατικό κίνημα, δείχνει το δρόμο ανάπτυξης της ταξικής πάλης, κόντρα σε κεφάλαιο, κυβερνήσεις, στα κόμματά του, στην ΕΕ. Αυτόν τον ηρωικό εργατικό αγώνα, σε συνθήκες που οι αστοί συνθλίβουν τη ζωή της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, τα αστικά ΜΜΕ τον έχουν κυριολεκτικά θαμμένο. Δεν έχουν πει κουβέντα. Τον θεωρούν ανύπαρκτο γεγονός. Δείγμα ότι η αστική ενημέρωση δεν είναι απλά εχθρική για το λαό, αλλά επικίνδυνη. Χτες, ο γνωστός δημοσιολόγος των «Νέων» έγραφε για το άγριο χαράτσι: «Το τέλος ακινήτων με μεγάλη ευκολία μετακινήθηκε από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα χέρια συνδικαλιστών. Μια σωστή βασικά ιδέα από την ανικανότητα της κυβέρνησης καταστράφηκε από την εφαρμογή της. Και ταυτοχρόνως η ελληνική κοινωνία εκδήλωσε με αυτή την αφορμή όλες τις παθογένειες που κουβαλάει». Τι εννοεί παθογένεια; Τη λαϊκή πάλη για την κατάργησή του, για την ακύρωση στην πράξη ενός άδικου αντιλαϊκού νόμου. Αυτήν την αντίληψη έχουν για το λαό που παλεύει για κάλυψη των αναγκών του. Και θάβουν τους αγώνες, νομίζοντας ότι θα εμποδίσουν την ταξική πάλη. «Κούνια που τους κούναγε»... Γι' αυτό ενημέρωση μόνο από τον «Ριζοσπάστη» και τον «902». Οπως είπε χτες στη ΝΕΤ ο πρόεδρος των χαλυβουργών.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Για έκτη μέρα στην απεργία

ΣΕΛ.  19
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ

ΣΕΛ.  23
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Στη μάχη για τα λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  20   -   21
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κόντρα στο ξήλωμα των ΒΑΕ

ΣΕΛ.  19
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αξιώνει την εξόντωση του λαού

ΣΕΛ.  25
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ζητάει άρση ασυλίας του Γ. Τούσσα

ΣΕΛ.  17
ΚΟ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Οικονομική Εξόρμηση

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Καμιά στάση πληρωμών σε βάρος του λαού

Είναι ζήτημα επιβίωσης για το λαό να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και προς τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους διεθνείς συμμάχους της ότι δεν θα αποδεχτεί ούτε τους εκβιασμούς και πολύ περισσότερο καμιά στάση πληρωμών σε βάρος του.


ΣΕΛ.  3
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΕ
Ενισχύει τα μονοπώλια απέναντι στους λαούς

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ