Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΥ
Αγωνιστικά να πορευτεί η αγροτιά

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας για την επέτειο

Αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο, απευθύνει Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ χαιρετίζει και τιμάει την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο αγώνας του λαού μας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, η ηρωική στάση χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών απέναντι στα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τους αγώνες μας σήμερα.

Σήμερα η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, οδηγώντας στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες λαού, ξεκληρίζει δεκάδες χιλιάδες αγρότες. Οσα "φτιασίδια" και αν προσπαθούν να βάλουν δεν μπορούν να κρύψουν τη σαπίλα και το βάρβαρο χαρακτήρα του καπιταλισμού, ούτε μπορούν να ξεγελάσουν με κυβερνήσεις συνεργασίας όπως αυτή του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με τη συμμετοχή της ακροδεξιάς, των υποστηρικτών δηλαδή του Μεταξά και της Χούντας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και η νεολαία μπορούν να βγάλουν καλύτερα συμπεράσματα για τις πολιτικές των κομμάτων που στηρίζουν τους καπιταλιστές, για τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να απορρίψουν τα σύγχρονα εκβιαστικά διλήμματα για ευρώ ή δραχμή για μέσα ή έξω στην Ευρωζώνη.

Εντείνουμε τη δράση μας για την προστασία του εισοδήματος, για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας που θα καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, ενάντια στα χαράτσια με οργανωμένη αντίδραση στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες και στα χωριά την κοινή δράση και τον συντονισμό με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου. Αντικειμενικά σήμερα μπαίνουν προς επίλυση συνθήματα και στόχοι πολύ πιο προωθημένοι.

Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Πάλη για Λαϊκή Εξουσία με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς, έτσι θα εξασφαλίζεται εισόδημα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στους αγρότες και θα καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας και η βιομηχανία με πρώτες ύλες. Αυτό είναι το σύγχρονο μήνυμα του Νοέμβρη, σε αυτή την πάλη καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που θα εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο σε κάθε νομό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ