Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: «Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και πρώην μέλη της κυβέρνησης, επέκριναν έντονα τις κυβερνητικές επιλογές, φτάνοντας μέχρι το σημείο να απειλήσουν ότι, αυτή τη φορά, δεν θα ψηφίσουν ορισμένες από αυτές (...) Ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να λάβει σοβαρά υπ' όψιν του ορισμένες από τις επισημάνσεις των πρώην υπουργών και βουλευτών» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ: «Η κοινωνία "βράζει" για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων και γιατί υποβάλλεται σε θυσίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή να καταστούν πιο ήπιες εάν η κυβέρνηση είχε υλοποιήσει στο ακέραιο τους όρους του Μνημονίου ιδίως για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (...) Υπάρχει λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για να ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση (...) Η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει και αυτή την υλοποίηση των ήδη συμφωνηθέντων με την τρόικα. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει, όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνες αυταπάτες» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΒΟΛΙΚΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ: «"Αν είχαν γιαούρτια και φρούτα, αυτοί θα τα πετούσαν ο ένας στον άλλο". Το είπε κυβερνητικός που ένιωσε σοκ και δέος παριστάμενος στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα (...) Γιατί τέτοιο μένος; (...) Διότι η χρεοκοπία, ως φόντο, μειώνει την αντοχή στις χοντράδες (...) Φυσικά, χέρι δεν έχει σηκωθεί ακόμη εντός Κοινοβουλίου. Ωστόσο, με όλα όσα έχουμε δει, είναι μάλλον θέμα χρόνου (...) Το θέλουμε; Οχι. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει φθάσει σε σημείο βρασμού - ψυχής» (στα ΝΕΑ).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ: «Δεν ξέρουμε αν θα οδηγηθούμε σε μια θεαματική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού (...) Η υπαρκτή Αριστερά (...) δεν θα κάνει τη διαφορά (...) Ισως να είχαν μεγαλύτερη απήχηση οι δικοί μας "πειρατές", οι άφαντοι προς το παρόν. Νέοι άνθρωποι που χωρίς να ταράζουν συθέμελα τον προοδευτικό χώρο γίνονται ρυθμιστές της ανανέωσης. Στη Βουλή του Βερολίνου το Κόμμα των Πειρατών κατάφερε να πάρει ποσοστό 8,9 % και 15 έδρες (...) Είναι όλοι τους νέοι, άφθαρτοι. Δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος (...) Δεν έχουν εμπειρία (...) Οι έμπειροι οδήγησαν τη χώρα εκεί που βρίσκεται και επειδή μιλάμε για την Αριστερά, οι έμπειροι την κατακερμάτισαν» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκλωβισμός στη διαχείριση(2011-09-20 00:00:00.0)
ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΤΟ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ(2009-09-02 00:00:00.0)
ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(2008-07-15 00:00:00.0)
Το γερμανικό ΚΚ (DKP) για τις εκλογές(2005-08-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-02-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ