Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ξανά χτες στους δρόμους

Μαζί με τα χαράτσια να «κάψουμε» και την πολιτική τους
Μαζί με τα χαράτσια να «κάψουμε» και την πολιτική τους
«

Η νομιμότητά σας είναι μια απάτη νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», τα συνθήματα αυτά ήχησαν χτες το μεσημέρι στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ξεσηκώνοντας τους πάντες. Τα βροντοφώναζαν οι εργάτες και άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μαζί τους εργαζόμενοι από το δήμο Περάματος, εργαζόμενοι πολλών κλάδων και γυναίκες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος και γυναικείων Συλλόγων του Κερατσινίου και άλλων περιοχών του Πειραιά.

Η αγωνιστική κινητοποίηση, των ταξικών, αγωνιστικών δυνάμεων, η οποία «κατέγραψε» νέο αίμα να εντάσσεται στην πάλη κυρίως από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά στη 1 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι της Ζώνης συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει τα ταξικά τους σωματεία.

Ολοι μαζί ξεκίνησαν αμέσως δυναμική πορεία, η οποία κατέληξε στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά, όπου εκεί βρίσκονταν συγκεντρωμένοι να τους περιμένουν και άλλοι συνάδελφοί τους. Μπροστά στην είσοδο της ΔΟΥ έκαψαν τα χαράτσια, ενώ μιλώντας από την ντουντούκα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων Θ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε: «Μαζί με τα χαράτσια να "κάψουμε" στη συνείδησή μας και την πολιτική τους. Να διατρανώνουμε τη θέληση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στόχο την ευημερία του λαού». Την αγωνιστική κινητοποίηση χαιρέτισε και ο Ν. Ξουράφης επικεφαλής της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν «ένα βήμα παραπάνω στην οργάνωση της πάλης μέσα στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα, παντού».

Χτες, επίσης, παρεμβάσεις έγιναν στις ΔΟΥ Κορυδαλλού και Νίκαιας από Επιτροπές Ανέργων, σωματεία και μαζικούς φορείς. Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σήμερα με συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ