Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΕΕ γκρεμίζει σε σωρούς ερειπίων τους λαούς

Δήλωση του Γ. Τούσσα για την προχτεσινή ομιλία Μπαρόζο στην Ολομέλεια

Σε δήλωσή του εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Τούσσας αναφέρθηκε την Τετάρτη στην ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόζο για την κατάσταση στην ΕΕ και τη συζήτηση που ακολούθησε. Στη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής περί "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης", "περισσότερης Ευρώπης", ηχούν προκλητικά στα αυτιά των εργαζομένων που βιώνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η συζήτηση ανέδειξε ότι το μόνο ξεκάθαρο στοιχείο της στρατηγικής των μονοπωλίων για την έξοδο του καπιταλισμού από την κρίση, είναι η αποφασιστικότητά τους να γκρεμίσουν σε σωρούς ερειπίων τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε όλη την ΕΕ.

Η τεράστια έκρηξη της ανεργίας, η κατεδάφιση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η φτώχεια και η εξαθλίωση πλατιών λαϊκών μαζών είναι το εφιαλτικό μέλλον που επιφυλάσσουν στους λαούς για να αναζωογονήσουν την καπιταλιστική κερδοφορία. Πρόκειται για ενιαία επίθεση που εφαρμόζεται με συγκροτημένο σχέδιο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από τη δημοσιονομική τους κατάσταση και το δημόσιο χρέος τους.

Η αδυναμία της αστικής διαχείρισης, η όξυνση των ανταγωνισμών τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ, όσο και με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αυξάνουν τους κινδύνους για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Η διέξοδος του κεφαλαίου από την κρίση είναι η καταδίκη των εργαζομένων στην εξαθλίωση. Υπάρχει λύση για τους λαούς! Υπάρχει άλλος δρόμος! Λαϊκή συμμαχία, ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αντεπίθεση. Για να ανατραπεί η αντιλαϊκή επίθεση. Να δεχτεί πλήγμα το ευρωενωσιακό οικοδόμημα των μονοπωλίων. Ριζική ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων. Αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή των χρεών με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ