Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη, καθώς και της πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη, βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού, ταυτόχρονα με την προσπάθεια να εκφραστεί παλλαϊκά η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, δίνουν τη μάχη ώστε οι απεργιακές κινητοποιήσεις να αποτελέσουν αποφασιστικό βήμα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής, κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της δουλειάς, εξορμήσεις από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο γίνονται σε υπηρεσίες του Δημοσίου και στους ΟΤΑ, ενώ θα ενταθούν τις επόμενες μέρες.

Με αντίστοιχους ρυθμούς προχωρούν και στον ιδιωτικό τομέα. Το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας πραγματοποίησε συσκέψεις με εργαζόμενους στη «ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ» στο Πολύκαστρο Κιλκίς, που έχουν μπει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα, αλλά και με τους ανέργους από την επιχείρηση «Μπεληγιάννης». Επίσης ήδη πραγματοποίησε περιοδείες σε ΕΛΠΕ, «ΦΙΛΚΕΡΑΜ», «ΒΙΟΜΕ», «Ευθυμιάδη» και από τη Δευτέρα 3 του μήνα προγραμματίζει εξορμήσεις και περιοδείες σε «Βασιλειάδη», «ΠΑΛΑΠΛΑΣΤ», «ΛΟΥΦΑΚΗ», «ΒΕΡΝΙΚΟΛ», «ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ», «ΠΡΙΣΜΑ», «ISOMAT», «ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ», «ΠΟΛΑΤ», «ΝΤΟΜΙΣΙΜΜΑ», «ΜΟΥΛΤΙΦΟΜ», «ΑΒΑΝΚΟ», «ΒΕΛΛΗΣ», «ICA Βερνίνια».

Αντίστοιχο πρόγραμμα στα μεγάλα εργοτάξια (ΜΕΤΡΟ, Νομαρχία κλπ.), αλλά και σε όσα γιαπιά υπάρχει δουλειά, βρίσκεται σε εξέλιξη και από το Συνδικάτο Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ