Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ανεβαίνουν οι ενδο-ιμπεριαλιστικοί τόνοι

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Ανεβάζει τους τόνους, εκ νέου, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σε μια εμφανή προσπάθεια του γαλλικού ιμπεριαλισμού να πιέσει περαιτέρω για «δραστικά μέτρα σε βάρος της Συρίας», μια «κρούση» που ουσιαστικά έχει ως στόχο εκείνες τις δυνάμεις που ανθίστανται στις επιπλέον κυρώσεις, δηλαδή κυρίως τη Ρωσία και κατά δεύτερο λόγο την Κίνα. Ο Αλέν Ζιπέ, ενόψει της έναρξης της ετήσιας συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας ως προς το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας ότι επίκειται σκληρή ενδο-ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση για την πολύτιμη, από όλες τις απόψεις, Συρία και το ποιος τελικά θα διασφαλίσει εκεί την επιρροή του.

Στην κατεύθυνση των πιέσεων προστέθηκε, χτες, και η Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία υποστήριξε ότι «η συριακή ηγεσία δεν έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της» και ότι «είναι άμεση η ανάγκη για τερματισμό της βίας».

Εντός Συρίας, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, με επίκεντρο τη Χομς, προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί η δράση «ενόπλων συμμοριών». Στην ίδια περιοχή, αντικαθεστωτικές οργανώσεις ισχυρίζονταν ότι σκοτώθηκαν, χτες, πέντε άνθρωποι και 20 τραυματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ