Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΕΒΕ
«Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»

Κάλεσμα από μια σειρά Ομοσπονδίες και σωματεία

Με το ηχηρό μήνυμα «το χρέος δεν είναι δικό μας, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» καλεί η ΠΑΣΕΒΕ τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρόν στις αυριανές κινητοποιήσεις στις 7 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών και στο Σύνταγμα.

Οι αυτοαπασχολούμενοι θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Η κυβέρνηση, καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ, έχει εξαπολύσει άγρια φοροεπιδρομή, συνεχίζει να επιβάλλει νέα χαράτσια με αφορμή την κρίση και στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας». Τα μέτρα, προειδοποιεί, δε θα είναι τα τελευταία. Με τον πιο επίσημο τρόπο ανακοινώνεται ότι «όσο οι αριθμοί δεν ανακάμπτουν νέα μέτρα θα παίρνονται», και η επίθεση ενάντια στη δουλειά, την ασφάλεια, την υγεία δεν έχει τελειωμό. Καταγγέλλει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που αρκούνται στο ρόλο του παρατηρητή και εξαντλούνται σε ανακοινώσεις που πολύ καλά γνωρίζουν ότι καθόλου δεν ενοχλούν την κυβέρνηση, αντίθετα νομιμοποιούν πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά την κυβερνητική πολιτική.

Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε, τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας τους ΕΒΕ να ενώσουν την φωνή τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη φτωχή αγροτιά. Καλεί στην αμφισβήτηση της εφαρμοζόμενης φιλομονοπωλιακής πολιτικής. «Μόνος δρόμος για μας είναι αυτός της οργάνωσης της πάλης, ενάντια στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλεμπόρους και τους εφοπλιστές. Είναι ο δρόμος που θα παίρνει υπ' όψη τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και θα τις ικανοποιεί», καταλήγει.

Στην αυριανή συγκέντρωση καλούν επίσης οι: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), Ομοσπονδία Υποδηματοποιών Ελλάδας, οι Ενώσεις ΕΒΕ Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Καλλιθέας, τα σωματεία Μηχανουργών Αθήνας, Ταπετσέρηδων, Υποδηματοποιών, Οδοντοτεχνιτών, Αλουμονικατασκευαστών, Καθαριστηρίων, Καυστηρατζήδων, Εμποροραπτών, Υδραυλικών, Επιπλοξουλουργών και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ