Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμπληρωματικά μέτρα υπέρ της πλουτοκρατίας

Καλεί τον Γ. Παπανδρέου να εξαγγείλει άμεσα τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων

Να υιοθετήσει και να εφαρμόσει άμεσα τις προτάσεις της, που αποσκοπούν στη δραστική μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, καλεί την κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, θεωρώντας δεδομένη τη συναινετική υλοποίηση των άγριων μέτρων που ήδη «τρέχουν». Ενδεικτικό της στήριξης που προσφέρει, είναι ότι έχει αποφύγει συνειδητά να εκφράσει οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο, αν και έχει περάσει μια βδομάδα από τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών.

Χτες, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη, ζήτησε από την κυβέρνηση να εμπλουτίσει την εφαρμοζόμενη πολιτική με εννέα πρόσθετα μέτρα. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων στο 15% (από 20%), η μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο, η μείωση του ΦΠΑ στα νεόδμητα κτίρια και η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων. Για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, ζητά ακόμα μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 23% στο 19% και από το 13% στο 9%, την αύξηση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ και την άμεση ανάκληση της πρόσφατης αύξησης του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.

Παράλληλα, επιδίδεται σε ευχολόγια περί πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, ενώ επαναναφέρει τη θέση της για επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, που αποτελεί και αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εφοπλιστών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να υπερψηφίζει όλα σχεδόν τα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Μετά την υπερψήφιση του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ, αλλά και μιας σειράς νομοσχεδίων που ακολούθησαν (νομιμοποίηση αυθαιρέτων, αναμόρφωση πτωχευτικού κώδικα, αγροτικοί συνεταιρισμοί), η ηγεσία της ΝΔ προανήγγειλε χτες διά του αρμόδιου τομεάρχη ότι θα υπερψηφίσει και το νομοσχέδιο για την Υγεία. «Εχει θετικά στοιχεία (...) και επί της αρχής δε θα έχουμε τέτοιες αντιρρήσεις», δήλωσε χτες (ΕΡΑ) ο Αθ. Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, η ΝΔ χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνηση να προχωρήσει στη λύση του στρατηγικού επενδυτή για τη ΔΕΗ, με τον αρμόδιο τομεάρχη Στ. Καλαφάτη να δηλώνει ότι η κυβέρνηση «έρχεται με καθυστέρηση, στο δρόμο που χάραξε η Νέα Δημοκρατία».

Αίσθηση τέλος προκάλεσε η δήλωση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κ. Αρβανιτόπουλο που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, μετά τις επόμενες εκλογές. «Ο κόσμος θα δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που επιβάλλει το εθνικό συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Αθήνα 9,84»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ