Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανθρωπος των επιχειρηματιών

Προκλητικός εμφανίστηκε χτες σε δηλώσεις του σε βραδινό δελτίο ειδήσεων ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μ. Χάλαρης, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις προχωρούν κι αυτό είναι ένα γεγονός, που πρέπει να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι γιατί έτσι και εξασφαλίζουν τη δουλειά τους, και ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, εμφανίστηκε να αναμασά και να υπερασπίζεται την κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία θέλει τις επιχειρησιακές συμβάσεις «μοχλό» για την ανάπτυξη της οικονομίας. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις - όπου έχουν εφαρμοστεί - το μόνο που έχουν πετύχει είναι να συντρίψουν τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων, αποτελούν την ταφόπλακα που μπαίνει πάνω στη ζωή της εργατιάς. Δραστική μείωση μισθών, ξεχαρβάλωμα εργασιακών σχέσεων, είναι ορισμένα απ' όσα «εξασφαλίζουν» οι εργαζόμενοι με την υπογραφή και την προώθηση των επιχειρησιακών συμβάσεων. Και έτσι γίνονται ένας από τους μοχλούς έντασης της εκμετάλλευσης, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτό ζητά απ' τους εργάτες να αποδεχθούν ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, ενός οργανισμού που υποτίθεται πως ελέγχει τους εργοδότες που καταπατούν εργασιακά δικαιώματα: Τη διάλυση της ζωής τους. Οι εργάτες πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις απαράδεκτες «παραινέσεις» των εντολοδόχων της κυβερνητικής πολιτικής. Και να σκεφτεί κανείς πως υποτίθεται ότι ο θεσμικός ρόλος του ΣΕΠΕ είναι τέτοιος που σχετίζεται με την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Απλά, και αυτό το παράδειγμα επιβεβαιώνει ότι πέφτουν και τα τελευταία προσχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ