Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σοβαρές επιπτώσεις για τους μαθητές νυχτερινών Λυκείων

Διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του υπουργείου ότι θα δώσουν εξετάσεις σε... πρωινές ώρες

Τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει στους μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων η απόφαση του υπουργείου να εξετασθούν ταυτόχρονα με τους υποψηφίους των ημερησίων Λυκείων κατά τις πρωινές ώρες, αναδεικνύει η ανακοίνωση των καθηγητών του 4ου Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αθήνας.

«Οι παραπάνω μαθητές καλούνται σε χρονική απόσταση σχεδόν αναπνοής από τις εξετάσεις, να ανατρέψουν τον αυστηρό και εξαιρετικά κουραστικό προγραμματισμό των επαγγελματικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων - είναι γνωστό ότι όσοι φοιτούν στα εσπερινά σχολεία είναι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, συχνά μητέρες ανήλικων παιδιών - και αν το επιτύχουν, να προσέλθουν και να συμμετέχουν στις εξετάσεις με επιβαρυμένο τον ψυχολογικό παράγοντα, διαγωνιζόμενοι, ως εκ τούτου, με τους συνυποψηφίους τους κάτω από άνισες συνθήκες. Για κάποιους από αυτούς η παραπάνω απόφαση θα λειτουργήσει απαγορευτικά, αφού η λήψη άδειας από την εργοδοσία δεν είναι αυτονόητη διευκόλυνση, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις των μαθητών που αποκρύπτουν από τον εργοδότη τους τη φοίτησή τους, με το φόβο ότι αυτή θα θεωρηθεί κριτήριο χαμηλής ανταγωνιστικότητας για την πρόσληψή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα αποθαρρύνει το δυναμικότερο κομμάτι του μαθητικού δυναμικού των Εσπερινών Λυκείων, «στερώντας του την πραγματοποίηση ενός ονείρου ζωής που αποβλέπει στη μαθησιακή, κοινωνική και επαγγελματική του αναβάθμιση. Θα ήταν υπερβολή να υποθέσουμε ότι σε βάθος χρόνου ο θεσμός του Εσπερινού Σχολείου αποδυναμώνεται και με δρομολογημένη ήδη την τακτική των συγχωνεύσεων, συρρικνώνεται και οδηγείται σε κατάργηση;»...

Θυμίζουμε ότι για αυτό το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων των αποφοίτων Γενικών Εσπερινών Λυκείων έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ