Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντικομμουνισμός από την έδρα

«Η πλουτοκρατία, η αστική τάξη και τα κόμματά της, οι ιδεολογικοί της εκπρόσωποι (όπως είναι και οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί καθηγητές) γνωρίζουν καλά πως μόνο αν μπορέσουν να χτυπήσουν ή να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ θα μπορέσουν να περάσουν αδιαμαρτύρητα τα αντιλαϊκά μέτρα, να τα νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού και να ξεπεράσουν την κρίση τους σε όφελός τους και σε βάρος των εργαζομένων. Ε, λοιπόν,δεν θα το κατορθώσουν (άλλωστε το αντικομμουνιστικό τους "οπλοστάσιο" είναι τόσο παλιό και χιλιοειπωμένο, που ελάχιστους πείθει). Μάταια προσπαθούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τους πραγματικούς τους σκοπούς».

Τα παραπάνω σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ με αφορμή το αντιδραστικό περιεχόμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, με θέμα «Τα παιδιά της Φρειδερίκης». Συνδιοργανωτής της ημερίδας ήταν ο Δήμος Φλώρινας και χορηγός τα «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΕ»!

Η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ σημειώνει πως η ημερίδα επιβεβαίωσε πλήρως τη θέση ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (και πιο ειδικά τα Τμήματα στη Φλώρινα), σύμφωνα και με κατευθύνσεις - οδηγίες της ΕΕ, παίζουν ενεργό ρόλο στην προώθηση του αντικομμουνισμού. Ενδεικτικά θυμίζει μερικές από τις δράσεις του όπως την ημερίδα, του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών για τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, τις εκδόσεις και εκδηλώσεις για τους «διωγμούς» των Ποντίων στη Σοβιετική Ενωση.

Οπως αναφέρει η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ «στην ημερίδα συγκεκριμένη αναφορά έγινε για δύο από τις 52 Παιδουπόλεις που λειτούργησαν και σε αυτές παρουσιάσθηκε το τι συνέβαινε μετά το 1960!! Για την περίοδο 1947 - 1960 ούτε κουβέντα!!!

Εκεί, όμως, που "έδωσαν ρέστα" αντικομμουνισμού ήταν το ίδιο το περιεχόμενο ορισμένων εισηγήσεων, με πρωταγωνιστές επιφανείς αστέρες του "αριστερού" και "εκσυγχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (και άλλων ρευμάτων του οπορτουνισμού), μαζί με τους "πούρους" δεξιούς!!! Επιλεκτική αναφορά στα γεγονότα, αποσπασματικές προσωπικές μαρτυρίες (από τις οποίες και μόνο, σύμφωνα με το "μοντέρνο" - αμερικάνικο ρεύμα ιστοριογραφίας υποτίθεται ότι συνάγεται το σύνολο της ιστορικής αλήθειας), επιστημονικοφάνεια, ψευτοαντικειμενικότητα και ψευδεπίγραφη ουδετερότητα και όλες, χωρίς εξαίρεση με μπόλικες δόσεις αντικομμουνισμού.

Σκόπιμα, ωστόσο, δεν έγινε καμία αναφορά για την ουσία: Ποιος ο σκοπός των Παιδουπόλεων - πραγματικών αναμορφωτηρίων - που ίδρυσε η Φρειδερίκη το 1947; Για ποιο σκοπό αρπάχτηκαν και χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους τόσες χιλιάδες παιδιά; Ο σκοπός, βέβαια, ήταν προφανής: Ξερίζωσαν με τη βία 800.000 ανθρώπους (ανάμεσά τους και 150.000 παιδιά) απ' τα χωριά τους για να μην έχει στηρίγματα ο ΔΣΕ. Οι γονείς των περισσότερων από αυτά τα παιδιά ήσαν μαχητές του ΔΣΕ ή ανήκαν στο ΚΚΕ. Ο σκοπός τους, λοιπόν, ήταν να τα αποκόψουν από την ιδεολογία των γονιών τους. Να τα μετατρέψουν σε γενίτσαρους (άσχετα από το πόσο και σε ποιο βαθμό το κατόρθωσαν).

Στην ημερίδα δεν έγινε καμιά αναφορά για το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) δεν πήγαν όχι στην Τριτοβάθμια, αλλά δεν τέλειωσαν ούτε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα περισσότερα κορίτσια των Παιδοπόλεων, μετά την αποφοίτησή τους, μετατράπηκαν σε φτηνή εργατική δύναμη στα μεγάλα καπνεργοστάσια και υφαντουργεία (Ρετσίνα, Καρέλα, Σφαέλου, Λαναρά, Παπαστράτου, Κεράνη, κλπ). Καμία αναφορά δεν έγινε επίσης για το γεγονός ότι τα ίδια αυτά ιδρύματα της Βασιλικής Πρόνοιας αποτελούσαν μια άκρως κερδοφόρα επιχείρηση, με την απλήρωτη δουλειά των ίδιων των παιδιών, με τα 22 ταπητουργεία-κιλιμοποιεία που λειτούργησαν όλη αυτή την περίοδο. Τα κέρδη αυτών των ιδρυμάτων ανέρχονταν σε πολλά εκατομμύρια δραχμές.

Για εκείνο, όμως, που, κυρίως, δεν έγινε καμία αναφορά ήταν για τις περιβόητες "υιοθεσίες", δηλαδή για το εμπόριο βρεφών και τις αγοραπωλησίες παιδιών - πραγματικό έγκλημα - τα οποία, όταν, αργότερα, τα αναζητούσαν οι γονείς τους, τους έλεγαν ότι πέθαναν»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνισμός σε… «στοκ»!(2016-11-12 00:00:00.0)
Η ταξική πάλη είναι ασίγαστη(2009-11-12 00:00:00.0)
«Αλήθειες»(2009-03-31 00:00:00.0)
ΝΕΤ ...«συγχαρητήρια»!(2009-03-25 00:00:00.0)
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη του στις αντιλαϊκές κραυγές(2000-10-12 00:00:00.0)
Το παιδομάζωμα της φρίκης(1996-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ