Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Να σταματήσει αμέσως η ελληνική ανάμειξη

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη νέα επέμβαση των ιμπεριαλιστών, αυτή τη φορά στη Λιβύη, με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας» και ότι τους κάλεσαν σε βοήθεια οι αντιμαχόμενοι τον Καντάφι Λίβυοι.

«Οποιαδήποτε επέμβαση, όποιο πρόσχημα κι αν αυτή επικαλείται, είναι ωμή επέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας ανεξάρτητης και κυρίαρχης, ο λαός της οποίας έχει το δικαίωμα να δώσει ο ίδιος τη λύση της επιλογής του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η επέμβαση έχει θύματα αθώους άμαχους που, εκ των υστέρων, θα ονομαστούν "παράπλευρες απώλειες στη μάχη για τη δημοκρατία".

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την ανάμειξή της, την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στις βάσεις της Σούδας και του Ακτιου για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή. Γιατί ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, όχι μόνο στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό κάθε εξεγερμένου λαού αλλά είναι και αντίθετος στο να χρησιμοποιούνται τα εδάφη της χώρας του σαν ορμητήρια για πολέμους με στόχο το μοίρασμα εδαφών και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Ας αφήσει η ελληνική κυβέρνηση κατά μέρος τα ιδεολογήματα για "ανθρωπιστική βοήθεια", που δεν πείθουν κανέναν. Αρκετά προβλήματα έχει σωρεύσει στις πλάτες μας με την πολιτική της. Η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές συρράξεις θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης. Καταγγέλλει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Μπαχρέιν, που αποτελεί επίσης ωμή παραβίαση και έγινε με το πρόσχημα της καταστολής των διαδηλώσεων, στην πραγματικότητα, όμως, με στόχο την προστασία των τεράστιων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, κύρια στην ενέργεια, αφού το Μπαχρέιν είναι σημαντικός σταθμός του 5ου αμερικανικού στόλου και αποτελεί το "μήλον της Εριδος" για αρκετές χώρες.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των αραβικών λαών, να επαγρυπνεί και να είναι έτοιμος να αποτρέψει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε επεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ