Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση με αφορμή το κλείσιμο της ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Να παλέψουν και να διεκδικήσουν να μην κλείσει η Β' ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό, η ΚΟΘ του ΚΚΕ και να αντιπαλέψουν την πολιτική που καταργεί το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη.

Στην ανακοίνωση της ΚΟΘ επισημαίνεται:

«Ακόμη ένα επεισόδιο στο γκρέμισμα στου δημόσιου συστήματος Υγείας αποτελεί η ανακοίνωση για κλείσιμο της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, λόγω έλλειψης προσωπικού, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Αποδεικνύεται ξανά ότι η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ελληνικού λαού, των εργαζομένων και συνταξιούχων, υποβαθμίζοντας την υγειονομική περίθαλψη.

Αυτή η πολιτική ενισχύει τα μονοπώλια που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, αλλά δημιουργεί και ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που λειτουργεί με βάση το κέρδος, στο πλευρό των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας, των φαρμακοβιομηχανιών, των μονοπωλίων που προμηθεύουν τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και παλιότερα της ΝΔ, με τους νόμους που ψηφίζουν, τις αποφάσεις που παίρνονται στην ΕΕ, το μνημόνιο, προκαλεί την τραγική έλλειψη προσωπικού και την έλλειψη κονδυλίων στα νοσοκομεία. Γι' αυτό δεν μπορούν να λειτουργήσουν περίπου 150 κλίνες ΜΕΘ πανελλαδικά και τώρα κλείνουν και τη Β' ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, ενώ η Α' ΜΕΘ (ΜΕΘΑ) υπολειτουργεί. Γι' αυτό παρουσιάζονται βασικές ελλείψεις σε απαραίτητο υγειονομικό υλικό, που ακυρώνει ακόμη και προγραμματισμένες εγχειρήσεις.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ διεκδικεί:

  • Να μην κλείσει η Β' ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και οι δύο ΜΕΘ.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες της Υγείας, της Πρόνοιας και στα Νοσοκομεία με πλήρη και σταθερή εργασία. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (stage, συμβασιούχοι, επικουρικοί) και άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής έρευνας και διάθεσης φαρμάκου και βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Στο επίκεντρο αυτού του αγώνα, σημειώνεται, πρέπει να βρίσκεται η διεκδίκηση ριζικών αλλαγών στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, καθώς μόνο τότε μπορεί να υπάρξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που ικανοποιεί τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ