Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»: «Από τη συνεδρίαση (...) δεν κατέστη σαφές αν η Ελλάδα θα αποκομίσει κάτι -και τι- μόλις τελειώσει η κρίση, ώστε να αξιολογηθεί και η στάση που επέλεξε να κρατήσει. Διότι η στάση σχεδόν όλων των άλλων χωρών, που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, χαρακτηρίζεται έντονα από την επιδίωξη να εξυπηρετήσουν εθνικά τους συμφέροντα (...) χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων η Γαλλία (...) τα αεροπλάνα της έσπευσαν πρώτα πάνω από τη Λιβύη (...) άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τουρκία, η οποία θέλει να εμφανίζεται ως ηγέτιδα δύναμη στο μουσουλμανικό κόσμο, γι' αυτό αντιτάχθηκε στην επέμβαση των δυτικών χωρών και εμποδίζει τη λήψη απόφασης για εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Από διαφορετική σκοπιά εκφράζουν ποικίλες αντιρρήσεις άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, αλλά έχουν σχεδόν ως αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση εθνικών τους στόχων. Το ίδιο πράττουν και οι ΗΠΑ (...) και η Ελλάδα; (...) η απουσία κάποιου στρατηγικού σχεδιασμού είναι εμφανής» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ «ΕΘΝΟΥΣ»: «Η κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει τους όποιους δισταγμούς της. Οι συντεχνίες των ΔΕΚΟ παρά τη σφοδρή αντίδρασή τους, όπως φάνηκε και από τις παρατεταμένες απεργίες, δεν μπορούν να σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Ο πίθος των Δαναΐδων πρέπει να σφραγιστεί οριστικά και αμετάκλητα» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΙ Ο ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»: «Η μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την τιμωρία διαδηλωτών και απεργών με ποινές και πρόστιμα, όπως ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο. "Η κυβέρνηση επεξεργάζεται μία νέα πολιτική για την αντιμετώπιση [των θεμάτων που άπτονται] της εργασίας και των μισθών και σε αυτό το πλαίσιο το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιεί κάποιες περιπτώσεις διαμαρτυρίας και απεργιών", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου" (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ