Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κρύβουν τις αιτίες πίσω από τα πρόσωπα

Την ίδια στιγμή που οι καπιταλιστές στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής εξαπολύουν συνεχείς ομοβροντίες, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση του ωραρίου και εντατικοποίηση της εργασίας, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΟΜΕ ΟΤΕ επιχειρούν ξανά να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να υπονομεύσουν τους αγώνες τους.

Η ΓΣΕΕ, στην ανακοίνωσή της, μιλά για τις «παράνομες, αντεργατικές και αντικοινωνικές αποφάσεις του κου Τσαμάζ» (σ.σ. διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ) και ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει για να ακυρωθούν «οι απολύσεις και οι αυθαιρεσίες του δ/ντα συμβούλου ΟΤΕ και "Cosmote"». Σε δική της ανακοίνωση η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΟΜΕ ΟΤΕ αναφέρεται στην «ανάλγητη συμπεριφορά της διοίκησης του ΟΤΕ και της "Cosmote", οι οποίες στηρίζονται από την D. Telecom και την κυβέρνηση» και καλεί τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ «σε μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων»!

Αυτό που κάνουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες είναι να ηθικολογούν και να προσωποποιούν τις ευθύνες (σ.σ. πριν τον Τσαμάζ ο βασικός φταίχτης ήταν ο Βουρλούμης), να συγκαλύπτουν πως ό,τι συμβαίνει στις τηλεπικοινωνίες είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων. Παρουσιάζουν την πραγματικότητα κομματιασμένη, προσπαθώντας να κρατούν τους εργαζόμενους διαιρεμένους, μακριά από κάθε διαδικασία συντονισμού της δράσης τους. Ενώ σε όποιες κινητοποιήσεις κηρύσσουν δίνουν περιεχόμενο που οδηγεί στο συμβιβασμό και τελικά στην ήττα.

Είναι αυτές οι πλειοψηφίες, που στηρίζουν με κάθε μέσο όλα αυτά τα χρόνια την εφαρμογή των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΟΜΕ ΟΤΕ γνώριζε εδώ και μήνες τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και δεν έκανε τίποτα. Καλλιεργούσε τον εφησυχασμό και αναλωνόταν, πού και πού, σε φραστικούς λεονταρισμούς.

Ο αγώνας που δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι μπορεί να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή των εργοδοτικών σχεδιασμών. Απαραίτητος όρος γι' αυτό είναι να έχουν ξεκάθαρο το τι ρόλο παίζουν αυτές οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες και να τις βάλουν οριστικά στο περιθώριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ